Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIG-21

Ovaj tjedan može se očekivati probijanje zvučnog zida

MIG-21
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
03.04.2017.
u 10:28

Letovi će se provoditi na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piloti aviona MIG-21 provodit će tijekom ovog tjedna, redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Letovi će se provoditi od ponedjeljka do petka, od 9 do 16 sati, na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10 tisuća metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Također, posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. ZB HRZ i PZO provodit će danas i sutra od 20 do 23 sata planirane letačke aktivnosti na području Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Riječ je planiranim letačkim aktivnostima koje će se provoditi na odobrenim rutama, pilotažnim zonama i visinama te sukladno odobrenom planu letenja.

Zbog specifičnosti letačkih aktivnosti koje se provode isključivo noću, postoji mogućnost pojačane buke u navedenom području, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ministarstva obrane.

>> Krstičević: Piloti svaki dan trebaju ući u MiG-ove, a ne znaju hoće li sletjeti

>> Prošli su tjedan letjela 4 MiG-a, a jučer sedam

Komentara 7

Avatar Milokliz
Milokliz
11:26 03.04.2017.

Proljeće je, izmilili gradjevinci na teren pa ruše zvučni zid.

MA
max
12:21 03.04.2017.

interesantno da se nakon remonta leti više nego ikad, unatoč tolikom trudu nekih struktura da unište HRZ...

ST
Stipan
19:54 03.04.2017.

Ah😳

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije