Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Grčić:

'Mi smo negdje ispod same površine vode i čekamo da izronimo iznad'

Branko Grčić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
29.09.2014.
u 09:51

– Mi smo negdje ispod same površine vode i čekamo da izronimo iznad – slikovito je opisao situaciju potpredsjednik Vlade

– Mi smo negdje ispod same površine vode i čekamo da izronimo iznad – slikovito je opisao situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska potpredsjednik Vlade Branko Grčić u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan, piše HRT.

– Ova Vlada je od početka  te stope, nažalost još uvijek pada, svodila na najmanju moguću mjeru – rekao je Grčić koji se pohvalio da je dobar pokazatelj činjenica da je ova Vlada za 7,5 tisuća smanjila broj ljudi u javnim poduzećima u protekle tri godine. – Ipak smo uspjeli napraviti jedan pomak u tom dijelu, a veća je i dobiti tih poduzeća – kazao je Grčić.

Rebalans početkom listopada u Saboru

Objasnio je da su pregovori o rebalansu proračuna još uvijek u tijeku te potvrdio da "će neke stavke biti probijene" i tu spomenuo plaće i mirovine, ali da će to nadomjestiti kroz subvencije i kapitalna ulaganja.

– Ako smo precijenili stopu gospodarskog rasta, morali smo imati i rebalans proračuna. Oko 0,6 - do 0,8 posto ćemo morati korigirati i to nije tolika razlika da bi bitno utjecaja na dosadašnje projekcije – rekao je Grčić koji očekuje da će prijedlog rebalansa početkom listopada trebao biti u Saboru.

>>Grčić: Ne kasnimo u provođenju smjernica Europske komisije

>>'Pojavili su se izvanredni troškovi, to će biti možda 500-600 milijuna kuna'

Komentara 47

DR
draxy
10:01 29.09.2014.

Kada vidim ovoga sjetim se testamenta iz "maratonaca" - "...žao mi je što ste moji a ne mojih neprijatelja.Tko je vas poznavao i pakao mu neće teško pasti...".

UI
Uvijek_iskreno
10:10 29.09.2014.

Ova Vlada potapa i uništava zemlju, duboko smo mi uronjeni zbog vaše nesposobnosti i neznanja!

DO
downunder
10:16 29.09.2014.

"This time next year ..." Branko Delboy Grčić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije