Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iako nije prijavljen

Ranko Ostojić: Ja neću prekidati prosvjed u Savskoj

ostojic
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.02.2015.
u 13:00

Potvrdio je tako kako je činjenica da prosvjed branitelja u Savskoj nije prijavljen, ali i potvrdio kako je prošle godine održano 75 neprijavljenih javnih okupljanja, a on nije zabranio niti jedan

– U Zakonu o javnom okupljanju piše da ministar može, a ne da mora prekinuti prosvjed. Ja neću prekidati prosvjed u Savskoj 66 sve dok je on u skladu sa zakonom – miran i nenasilan – između ostalog rekao je Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odgovarajući na pitanja nakon konferencije za medije koja je danas sazvana u povodu predstavljanja rezultata rada policije u 2014. godini.

Potvrdio je tako kako je činjenica da prosvjed branitelja u Savskoj nije prijavljen, ali i kako je prošle godine održano 75 neprijavljenih javnih okupljanja, a on nije zabranio niti jedan. 

– Kao ministar zabranio sam samo jedno javno okupljanje, a to je bilo okupljanje neonacista na međunarodnoj razini u Zagrebu prije dvije i pol godine. Također, ne možemo imati dvostruke kriterije, policija nikada nije rastjerala niti navijače kada su prosvjedovali pred zgradom Banovine ili pred stadionom u Zagrebu – rekao je Ostojić.

Otvoreno je pozvao i Đuru Glogoškog i Josipa Klemma, ali i bilo koga drugoga tko ima veze s organiziranjem prosvjeda, da se slobodno prijave policiji te da će u tom slučaju eventualno dobiti prekršajnu prijavu, za što je predviđena kazna od 5.000 do 20.000 kuna. 

Također, govorio je i o rezultatima unutarnje kontrole koja je pokrenuta kako bi se utvrdilo je li policijsko postupanje protiv "antiprosvjednika" Marka Grahovca koji je prošlog četvrtka priveden pod sumnjom da je remetio javni red i mir dok je preko puta šatora u Savskoj prosvjedovao protiv nezaposlenosti.

– On je koristio svoje zakonsko pravo na slobodno izražavanje, a nakon što je priveden u 8. policijsku postaju utvrđeno je kako nema elemenata prekršaja protiv narušavanja javnog reda i mira, nakon čega su mu se policajci ispričali, a on je pušten. Koliko sam upoznat, on je rekao da je ta situacija za njega završena priča – kazao je ministar Ostojić.

Na kraju se osvrnuo i na pismo koje je jučer plasirano u javnost iz Ureda predsjednice, a u kojem je napisano kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak Hrvatske iz krize ostavka Zorana Milanovića.

– Riječi koje smo čuli na Inauguraciji očito su već zaboravljene, a to je da svatko radi svoj posao. Predsjednica Republike ima pravo u okviru svojih ovlasti tražiti određene stvari, ali mislim da su, kada se radi o interesu Republike Hrvatske, nepotrebne ovakve poruke, odnosno da ujutro traži ostavku, a nakon toga šalje zahtjev za sjednicu Vlade za razgovor o gospodarskim pitanjima. Čudim se što predsjednica nije zatražila da se sjednica Vlade održi u "Bavarskoj u nekom institutu" – rekao je Ostojić i time, ne pojašnjavajući što je točno time mislio, završio s konferencijom.

>> Nismo prosvjedovali protiv branitelja, već 'šatoraša'

Komentara 103

DU
Deleted user
12:26 24.02.2015.

Policija je trebala kazniti Grahovca jer je pravio nered u tramvaju, uznemiravao putnike I nije platio kartu.... A o zlostavljanju majke njegovog djeteta, te Sto je looser I ljenčina, necemo komentirati.

KA
KaNiDora
12:20 24.02.2015.

A transparente koji su protiv Milanovića se sklanja? To u istri je bilo .. zbog čega ? Zaštite lika i djela nesposobnog premijera ? Zašto Ostoja laže čim zine?

MI
mirtebi
12:35 24.02.2015.

A legalno je uhicivanje mladih u Splitu koji su takodjer demostrirali protiv Ive Josipovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije