Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korištenje sredstava

Ostojić izvijestio Milanovića o provedbi Schengenskog akcijskog plana

Zoran Milanović,Ranko Ostojić
Patrik Macek/PIXSELL
30.10.2014.
u 18:06

Odluku o tome kada će Republika Hrvatska ući u Schengensku zonu donijet će zemlje članice Schengena, ali naša je obveza da na najbolji način utrošimo sredstva iz Schengen Facility fonda, napomenuo je Ostojić

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izvijestio je premijera Zorana Milanovića i članove Odbora za koordinaciju i nadzor Schengenskog instrumenta o dosadašnjoj provedbi Schengenskog akcijskog plana i korištenju sredstava Schengen Facility fonda.

Na današnjoj 4. sjednici Odbora, priopćava Vlada, govorilo se o nabavi tehničke opreme za nadzor i kontrolu granice, pri čemu je potpredsjednik Ostojić potvrdio da su do sada završeni postupci nabave za ručne prenosive termovizije, termovizije za ugradnju na plovila, CO2 detektore, detektore droge i eksploziva, detektore otkucaja srca, endoskope, uređaje za utvrđivanje autentičnosti isprava, te uređaje za provjeru isprava s mobilnim umetkom. Ostojić je pojasnio kako su u tijeku i postupci nabave za vozila, plovila, helikopter i uređaje za noćno promatranje, a u pripremi su postupci nabave za sustav nadzora državne granice sa Crnom Gorom i Republikom Srbijom, nadogradnju sustava za nadzor morske granice, te za nabavu aviona za nadzor državne granice na moru i kopnu.

Objava preostalih natječaja obavit će se do kraja studenoga 2014. godine.

- Odluku o tome kada će Republika Hrvatska ući u Schengensku zonu donijet će zemlje članice Schengena, ali naša je obveza da na najbolji način utrošimo sredstva iz Schengen Facility fonda i da 1. srpnja 2015. godine budemo spremni i apliciramo za ulazak u Schengensku zonu - rekao je potpredsjednik Ostojić nakon sastanka Odbora. Nakon ulaska u EU, ulazak u Schengensku zonu jedan je od strateških vanjskopolitičkih prioriteta Vlade RH.

>>Bruxelles upozorava: Premijer vam se igra ulaskom u Schengen

>>EK ponovio: Očekujemo da Hrvatska ispuni svoja obećanja
 

Komentara 4

IS
istri
19:11 30.10.2014.

posto sam u dubokim godinama dali budem dozivijo da ne moram svaki prolaz na granicu gledati slovence koji su nas maltretirali godinama?

DU
Deleted user
21:08 30.10.2014.

Drug Ostojić bi više volio predati raport drugu generalnom sekretaru centralnog komiteta da je sve spremno za nesmetani prelazak granice u regionu.

IM
imamsve
22:25 31.10.2014.

Kaj je to sraz ako dođemo onda cemo bijeli kruh tanko rezati da nam traje duže na izlet i bit ce za tjedan dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije