Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uložena žalba

Oslobođeni hrvatski pomorac u Panami ostaje još dva mjeseca

'za crnu....111007...sibenik zapljena...droga.....kokain.....marihuana snimio hrvoje jelavic'
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
10.05.2013.
u 15:34

Hrvatski pomorac Goran Mustapić koji je prije desetak dana na suđenju u Panami oslobođen svih optužbi još ne smije kući

Hrvatski pomorac Goran Mustapić iz Dugopolja koji je prije desetak dana na suđenju u Panami oslobođen svih optužbi za krijumčarenje droge još se ne može vratiti u Hrvatsku i sljedeća će dva mjeseca ostati u Panami, nasreću, na slobodi. Kako je prenio tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro tužiteljstvo je u četvrtak, zadnjeg dana roka, uložilo žalbu na oslobađajuću presudu pa 40 godišnji Mustapić mora u Panami čekati pravorijek višeg suda uz obvezu da se jednom tjedno javlja sudu.

Mustapić je u pritvoru u Panami, do okončanja sudskog postupka, bio 11 mjeseci. Kad je početkom lipnja lani uhićen plovio je kao mazač na brodu MSC Fabienne. Naš se pomorac zatekao u lokalu u kojem je pronađena droga, tekući kokain u kutiji za cipele, a panamska policija tvrdila je da je bio u sumnjivom društvu Crnogorca i Kolumbijca te ga je uhitila, a kasnije je i optužen za posjedovanje droge iako je uporno tvrdio da pronađeni kokain nije njegov.

Sindikat pomoraca od uhićenja je u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Washingtonu koje je angažiralo panamskog odvjetnika i s Mustapićem koji je poručio, prenio je Brazzoduro, da se dobro drži jer je najgore iza njega i da će, uvjeren u svoju nedužnost, izdržati u Panami do odluke višeg suda.


>>Pomorac povratak u Hrvatsku čeka u kampu u Panami

>>Hrvatski pomorac u Panami oslobođen, nije imao drogu

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije