Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Matice sindikata:

'Orešković je iz kompromitirane farmaceutske industrije, bojim se da su mu važniji bankari'

Vilim Ribić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
19.01.2016.
u 10:28

Spominje i važnost kurikularne reforme, promjene sustava obrazovanja na način da se učenike potiče na samostalnost

Predsjednik Matice sindikata Vilim Ribić u razgovoru za N1 dotaknuo se tema novoizabrane vlasti, hrvatskog obrazovanja i znanosti te uvođenja ćiriličnog pisma.

Ribić smatra da su na političkoj sceni prisutna promjenjiva i neodlučna mišljenja, nazivajući to političkom katastrofom. - Ako budu kao prethodna garnitura koja nije htjela ni razgovarati jer su bili umišljeni da sve znaju onda ćemo opet izgubiti godine. - izjavio je.

Tijek formiranja nove Vlade smatra lošim, a spomenuo je da mandatar Tihomir Orešković zapravo nema poznanstva, a pripremljenost za radnu poziciju nužna je za političko djelovanje. Unatoč tome Ribić polaže nadu u novoizabrane jer je Milanovićeva Vlada bila oskudna u komunikaciji s ministrima, a oni su ti koji donose odluke.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Ribić spominje i važnost kurikularne reforme, promjene sustava obrazovanja na način da se učenike potiče na samostalno rješavaje problema i životnih situacija. Visokoškolski sustav također iziskuje napredak, poput modernizacije sveučilišta.

Očekuje financiranja Ministarstva znanosti jer je Hrvatska rangirana na trećem mjestu najbolje europske znanstvene zemlje. - Naši znanstvenici vrijede, ali nemaju dovoljno goriva da bi mogli odvoziti znanstveni put. - rekao je u intervjuu.

Mandatarov sastank u austrijskom Kitzbühelu smatra porukom da je i dalje važno što kažu bankari, ali ne i građani, a bankarima su bitni jedino oni sami.

- Orešković je iz kompromitirane farmaceutske industrije, bojim se da će on jedno vrijeme više voditi brigu što kažu u Kitzbuehelu nego što mu kažu građani. - rekao je.

Novu ideju rektora Borasa kojom želi vratiti ćilicu u hrvatski obrazovni sustav Ribić je podržao u svrhu napretka znanja. - Ne treba zaboraviti da je ćirilica bila hrvatsko pismo i ne treba je povezivati s velikosrpskom agresijom. Treba i ćirilicu znati čitati, to je prednost - zaključio je Ribić.

>> 'Dobro da Karamarko i Petrov znaju da puno toga ne znaju'

Komentara 36

TO
TornadoZadar1971
10:42 19.01.2016.

Ribica treba nauciti na rad....to je osnovno....

MA
marsovac
10:39 19.01.2016.

pravi se javio...... Bilo bi mu bolje da on i takvi sute, vase ideje i razmisljanja su iz doblja crvenih vampira.

TO
TornadoZadar1971
10:41 19.01.2016.

kompromitirajuci je primat placu bez Rada...to bi sindikalisti u HR trebali nauciti...a kompromitarajuce nisu poduzeca Koje stvaraju radna mjesta....ai to ovi uhljeb jos nije shvatio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije