Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon se oglasio

Orepić: Poruku premijera ne bih komentirao jer mi je jasna, razumijem je

Vlaho Orepić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
10.12.2016.
u 12:01

- Iznimno je bitno naglasiti, ja sam problematizirao poruku koju odašilje Ustavni sud svojim načinom izbora pojedinih članova, a posebno jednog, rekao je Orepić.

Nakon što je izazvao buru rekacija svojom izjavom kako Ustavni sud kolektivno mora podnijeti ostavku, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić (Most) se nakon nekoliko dana izbjegavanja medija ipak obratio javnosti.

- Iznimno je bitno naglasiti, ja sam problematizirao poruku koju odašilje Ustavni sud svojim načinom izbora pojedinih članova, a posebno jednog. Drugo što je bitno naglasiti, jest da je ta poruka koju odašiljem, a to je nepovjerenje u Ustavni sud i pravosuđe, te poruke su svjesni svi, kako narod, tako ljudi iz politike. Niti u jednom trenutku mi nije palo na pamet niti želim utjecati na rad Ustavnog suda, niti sudbene vlasti, naprotiv, sve što sam rekao ide u prilog tome da se otkloni ta poruka koje su svjesni svi građani i cijelo političko biće zemlje – objasnio je Orepić svoje izjave. Na posljednjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković ga je javno opomenuo da iznosi svoj stav te da kritika Ustavnog suda nije i službeni stav Vlade.

- Poruku premijera ne bih komentirao jer mi je jasna, razumijem je, a komentare svih ostalih vežite uz njihove interesne pozicije pa će biti zanimljivo prepoznati kome i kojim strukturama je do jednog daljnjeg demokratskog iskoraka RH, kao što je meni – poručio je Orepić.

Komentara 15

MR
mrgud55555
12:13 10.12.2016.

Ostavka..

KO
kodifan
12:13 10.12.2016.

poruka je jasna...šuti ili laži kako ti naredim..i to je to

ME
Meter
16:01 10.12.2016.

I građani su razumjeli obje poruke - hrabru i kunktatorsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije