varaždin

Odustali od izbora ravnateljice vrtića zbog sumnje da je prepisala program rada

Goran habuš
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
17.04.2015.
u 13:02

Gradsko vijeće Varaždina nije prihvatilo prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin da se za ravnateljicu izabere Ružica Conar

Gradsko vijeće Varaždina nije prihvatilo prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin da se za ravnateljicu izabere Ružica Conar, za koju je rečeno da se prije dva mjeseca navodno učlanila u SDP. Do preokreta je došlo kad je na današnjoj sjednici nezavisni vijećnik Zlatan Avar iznio optužbe da je znatni dio programa rada kandidatkinje doslovce prepisan iz programa ravnateljice vrtića u Čakovcu iz 2012. godine te Nacrta nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Riječ je, uvjeren je, o plagijatu.

Nakon stanke gradonačelnik Goran Habuš (HNS) obznanio je da vijećnici te stranke neće podržati prijedlog Upravnog vijeća vrtića.

- Program je dobar, ali treba se potruditi i napisati ga svojim riječima - dodao je Habuš. Upravno vijeće predložit će v.d. ravnatelja o kojem će Gradsko vijeće odlučivati u nastavku sjednice u ponedjeljak. Dosadašnjoj ravnateljici Jasenki Husnjak sutra istječe mandat.

Komentara 2

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
13:38 17.04.2015.

Pa svi prepisuju program rada, više ili manje vješto, pa ne biraju dekana nego ravnateljicu vrtića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije