Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održana simulacijska vježba

Ministar Varga: Vježbom smo dokazali da smo spremni za ebolu

Siniša Varga
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
24.10.2014.
u 17:25

Vježba koju je organiziralo Ministarstvo zdravlja i vodio Hrvatski zavod za javno zdravstvo održana je u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso

U zagrebačkoj zračnoj luci Pleso u petak je održana simulacijska vježba postupanja u slučaju dolaska putnika za kojeg se sumnja da je zaražen ebolom, priopćilo je Ministarstvo zdravlja.

Vježba koju je organiziralo Ministarstvo zdravlja i vodio Hrvatski zavod za javno zdravstvo održana je kako bi se provjerilo jesu li sve službe spremne da bi se u slučaju potrebe izbjegao i najmanji rizik od širenja zaraze. U njoj su sudjelovali, kako navodi Ministarstvo, ''djelatnici Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, policijski službenici na graničnom prijelazu, djelatnici Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.''

- Vježbom smo dokazali da smo spremni za ebolu i za tu malu vjerojatnost da ona dođe u Hrvatsku- rekao je nakon završetka vježbe ministar zdravlja prim. Siniša Varga. 

Ministarstvo je najavilo da će se ovakve vježbe nastaviti i u drugim gradovima u Hrvatskoj gdje postoje zračne luke i pojačan ulazak stranaca u zemlju. 

>> 'Mala je mogućnost da ebola stigne u Hrvatsku'

Komentara 4

DU
Deleted user
18:42 24.10.2014.

meni ovaj mnistar miriše na remetinec

NO
Norway
17:50 24.10.2014.

Ministre,a kako ce sve to bez Imunoloskog zavoda????

ST
stille
20:19 24.10.2014.

nedaj bože da dođe do potrebe za intervencijom,pa mi smo u banani..ako su brzi i sposobni kao naši ministri teško nama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije