Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi aktualni ili bivši zastupnici

Odbor za imenanja prihvatio kandidature za članove DIP-a

Sabornica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2015.
u 20:44

Svi osim Hojskog su stranački ljudi, iako zakon propisuje da članovi DIP-a moraju biti nestranački

Bez ikakve rasprave, većina članova saborskog Odbora za izbor i imenovanja potvrdila je stranačke prijedloge kandidata za Državno izborno povjerenstvo, te taj prijedlog uputila Saboru na izglasavanje. Predstavnici oporbe tako su za članove DIP-a kandidirali bivše HDZ-ove saborske zastupnike Anu Lovrin i Emila Tomljanovića te bivšeg HSS-ovog saborskog zastupnika i bivšeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Josipa Vreska, a predstavnici saborske većine aktualna SDP-ova Vesna Fabijančić Križanić i tajnik Hrvatskog sabora Slaven Hojski.

Zanimljivo, svi osim Hojskog su stranački ljudi, iako zakon propisuje da članovi DIP-a moraju biti nestranački. SDP-ova Vesna Fabijančić Križanić kandidaturu za DIP vidi kao izazov.

– Mislim da je to dobar završetak moje pravničke karijere. Ne gledam na to da je činovnički posao, a to pokazuje i moje radno iskustvo do sada – objašnjava Fabijančić Križanić te naglašava da će sve biti u skladu sa zakonom.

– Izašla sam iz stranke, nebitno je kad,a ali nisam članica stranke niti sam bila u času prijave – uvjerava Fabijančić Križanić.

>> Kandidati za DIP trebaju biti nestranački, no gotovo svi su bivši ili aktualni zastupnici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije