Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porazne statistike

Od Hrvata su u Europskoj uniji siromašniji jedino Bugari i Rumunji

siromaštvo
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
16.06.2015.
u 16:27

Najsiromašnija članica je Bugarska koja je na 49 posto prosjeka Europske unije, a slijede Rumunjska s 55 posto te Hrvatska s 59 posto prosjeka individualne potrošnje

Hrvati su i dalje jedan od najsiromašnijih naroda Europske unije, pokazuju to podaci Eurostata o stvarnoj individualnoj potrošnji kojom se mjeri blagostanje kućanstava. Prema procjeni za prošlu godinu, stvarna individualna potrošnja po zemljama članicama EU kreće se u rasponu od 49 do 140 posto prosjeka Unije, izraženo standardom kupovne moći, pišu 24 sata.

Najsiromašnija članica je Bugarska koja je na 49 posto prosjeka Europske unije, a slijede Rumunjska s 55 posto te Hrvatska s 59 posto prosjeka individualne potrošnje.

Najveći standard ima Luksemburg, gdje je potrošnja 40 posto iznad prosjeka, a slijede Njemačka i Austrija koje više od 20 posto iznad prosjeka.

S druge strane, Hrvatska, uz Estoniju, Mađarsku i Španjolsku, prednjači sa skokom broja zaposlenih u prvom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U prvom je ovogodišnjem tromjesečju broj zaposlenih u Hrvatskoj povećan za 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Time je zapošljavanje ponovo pojačano na godišnjoj razini, nakon kratkotrajnog slabljenja u posljednja tri mjeseca 2014. kada je uvećano 1,6 posto.

>> Građani Hrvatske među najnezadovoljnijim narodima u Europi

Komentara 30

Avatar navijač
navijač
16:41 16.06.2015.

Imamo još šest mjeseci vremena da budemo najgori.

JK
ja-kan
16:48 16.06.2015.

Treba ponovno otvoriti Goli otok i sve SDP i HNS uhljebe tamo preseliti na jedno 40 godina.

CT
cto1965
17:06 16.06.2015.

E moji zemljaci...motike u ruke i udri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije