Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MILANOVIĆ:

'Ostat će zapisano srebrnim slovima da je Vlada obnovila kuće'

Vlada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
19.02.2015.
u 10:24

Za to ne tražimo zahvalnost, ali neka ostane zabilježeno da je Vlada svakome tko je ostao bez imovine obnovila prostor za život, rekao je premijer

Novi Zakon o policiji pridonijet će učinkovitijoj zaštiti osoba koje smatraju da su im povrijeđena ljudska prava i slobode, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na današnjoj sjednici Vlade.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je da je Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu usmjeren prema malim i srednjim tvrtkama koje poslovanje temelje na znanju, inovacijama i novim tehnologijama. Vrijednost projekta 4,37 milijardi kuna, što je gotovo 3,5 puta više u odnosu na lani, i to zato što se većina financira iz europskog proračuna.

– Najviši je iznos potpore koji poduzetnici mogu ostvariti kroz ovaj program 15 milijuna kuna, a najniži 10.000 kuna – rekao je Maras, dodajući da očekuje da će podijeliti oko 1300 potpora.

Na dnevnom redu bili su i planovi građenja i održavanja državnih cesta i autocesta za 2015. godinu. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je da se sredstva za gradnju državnih cesta, u odnosu na prošlu godinu, povećavaju za 237 milijuna kuna.

Komentirajući Izvješće pučke pravobraniteljice o ljudskim pravima u kontekstu katastrofe prouzročene poplavom u Vukovarsko-srijemskoj županiji i kritike oko kontejnerskog smještaja, Milanka Opačić rekla je da je činjenica da kontejneri ne mogu zamijeniti kuću, ali su opremljeni sa svime što se sada može naći na tržištu.

– Mi smo onima koji imaju djecu nudili smještaj u hostelu Borovo, ali su oni to odbili – naglasila je Milanka Opačić. Rekla je da država ne može obnavljati kuće koje nisu riješene u smislu papirologije, dakle koje praktički ne postoje.

– Dosad je obnovljeno 1060 kuća, predviđa se da će sve kuće biti dovršene do ljeta 2015. S druge strane, do devetog mjeseca, do početka školske sezone, obnovljene su sve osnovne škole, ordinacije, ambulante, sve ono što je bilo prvo potrebno da bi ljudi mogli živjeti i funkcionirati u svojim mjestima – rekla je Opačić.

– Mi smo nakon poplava napravili nešto što je humano, plemenito i presedan – obnavljali smo privatnu imovinu – komentirao je premijer Zoran Milanović, dodajući da nasip koji je puknuo i doveo do poplave očito nije napravljen kako treba.

– Za to ne tražimo zahvalnost, ali neka ostane zabilježeno da je Vlada svakome tko je ostao bez imovine obnovila prostor za život. I to će ostati zapisano ako ne zlatnim, onda srebrnim slovima – rekao je Milanović.

>> Holy: Vlada prije dvije godine nije odradila posao koji je trebala!

>> Udruga Blokirani podnijela ustavnu tužbu protiv Vlade

Komentara 20

BA
balic
10:32 19.02.2015.

Da mu podignemo spomenik na Markovom trgu srebrna slova su mala ?! Nije Vlada svojim novcem obnovila kuce nego je Hrvatska novcem poreznih obveznika i novcem svih gradjana Hrvatske obnovila kuce nesretnika..

AM
amky1
09:51 19.02.2015.

A šta se tu ima pametno za vidjeti?

DU
Deleted user
10:47 19.02.2015.

Vlada je obnovila kuce novcima koja će nasa djeca otplacivati. Lako je činiti dobro tudjim novcem. Ostat će srebrnim slovima zapisano što je vlada ucinila na dobrobit drzave I naroda koji radi a nikako ne može sastaviti kraj s krajem, za one koji su nezaposleni I za one koji odlaze iz Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije