Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u španskom

Obitelji Turibak uništen život, rijetko ih vide, žele prodati stan

'12.07.2012., Zagreb - Sprovod mladom Hrvoju Turibaku na gradskom groblju Mirosevac koji je ubijen u svom stanu u Spanskom. Osim brata Tomislava, roditelja i pokojnikove djevojke na posljednjem isprac
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/5
18.10.2012.
u 23:00


Teško će prodati stan s obzirom na kvadraturu, ali i na to što se u njemu dogodilo

Prošla su tri mjeseca od brutalnog ubojstva Hrvoja Turibaka u Španskom u Ulici Drage Gervaisa, a ubojica još nije otkriven. Iako je policija prvo sumnjala u mlađeg brata Tomislava, koji je pronašao Hrvoja u lokvi krvi, prošlog tjedna vještačenjem je konačno utvrđeno da 22-godišnji student Kineziološkog fakulteta nije mogao biti počinitelj.

Svi ga odbacili

Tri mjeseca nagađanja, tračeva, različitih teorija, medijskih napisa dodatno su zagorčala život obitelj Turibak, kao da tragedija gubitka najstarijeg sina nije dovoljno okrutna.

Iako su Turibake vidjeli tek nekoliko puta posljednjih mjeseci, od susjeda doznajemo da obitelj još živi na istoj adresi, a stan se prodaje.

– Teško će uspjeti prodati taj stan s obzirom na veliku kvadraturu te na ono što se u njemu dogodilo. Oni su tu, ali vrlo ih rijetko vidimo – objašnjavaju susjedi, koji su teško pristali na razgovor.

U stanu Turibakovih u prizemlju zavjese su navučene, prozori odškrinuti tek napola, dovoljno da ulazi zrak, što ostavlja dojam da je stan trenutačno napušten. Da se na tom mjestu nešto strašno dogodilo, podsjeća samo svijeća koja gori ispred ulaza u zgradu podno prozora Turibakovih.

Znanica obitelji nevoljko je rekla da je Hrvojeva smrt potpuno shrvala majku, te da obitelj prolazi kroz teško razdoblje.

– Majci to je to najteže palo. Otkad se to dogodilo, Hrvojevi prijatelji strašno su se ponašali prema Tomislavu, svi su ga odbacili. No, majka je uvijek tvrdila da je nevin, da nema šanse da je on to mogao napraviti – kaže.

Otkako je skinuta sumnja s Tomislava, po njezinu mišljenju, tjeskoba se vratila u Špansko.

Uvukla se napetost

– Dok je Tomislav bio osumnjičen, kao da je cijeli kvart bio nekako mirniji, smatrali su da je stvar riješena. No, otkad je policija rekla da on to nije mogao učiniti, opet se neka napetost uvukla u ljude. Mogao ga je ubiti bilo tko. Svi misle da je to napravio netko poznat, netko među nama. Strašno je to – zaključuje.

Cijeli kvart živo se sjeća tog srpanjskog popodneva.

– Taj dan u stanu do njihova bila je rođendanska zabava. Bilo je dosta ljudi, susjed je stalno išao gore-dolje jer je pripremao roštilj, ali nitko nije primijetio ništa neobično, ili nekog nepoznatog ili čudnog. Zato mislimo da je to počinio netko poznat. Netko tko je ondje često, pa je i bio neprimjetan. Nadamo se da je policija provjerila sve njegove prijatelje, pogotovo one koji su se tu okupili nakon ubojstva – kažu stanovnici Španskog. Iako su se ustručavali govoriti o tom danu, otkrivaju da ih nije strah živjeti u kvartu u kojem se dogodilo nerazjašnjeno ubojstvo.

– Nije nas strah. Što nas ima biti strah? Sigurno je to učinio netko koga je poznavao – kažu. No, dodaju – tko zna koliko naoko normalnih ljudi hoda ulicama, a što je u njihovim glavama zaista, to nitko ne zna. Mogao je to učiniti bilo tko.

>>Skinuli svaku sumnju: Tomislav Turibak nije ubio brata Hrvoja

Komentara 17

JA
JackRussell
11:58 19.10.2012.

Uništena obitelj jer su novinari bez ikakvih dokaza špekulirali i uništili život toj obitelji, no kao što je obično slučaj, novinari su ponovno prošli bez ikakvih posljedica.

Učitelj
14:22 19.10.2012.

meni nije jasno kako ne mogu naći ubojicu koji je ubio čovjeka usred dana u zgradi punoj ljudi. tko je taj ubojica, profesor moriarty?. naša policija očito može riješti slučaj samo kad se netko sam preda u i ušeće u policijsku postaju. strava.

PR
pramac
07:30 19.10.2012.

Komentar od sinoć A.M. ga je ostavio gdje je nestao,škakljivo pitanje gospodo novinari,a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije