Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijeno 69 ljudi

Obilježena obljetnica sloma obrane vukovarskog prigradskog naselja Lužac

Umirovljeni bojnik Hrvatske vojske Franjo Šoljić
Foto: Branimir Bradarić
02.11.2015.
u 15:05

Slomom Lušca hrvatski branitelji s položaja u Borovu Naselju i oni kod Trpinjske ceste više nisu mogli stupiti u vezu što je rezultiralo slomom obrane Vukovara, rekao je Franjo Šoljić

Polaganjem vijenaca kod spomen križa danas je obilježn slom obrane vukovarskog prigradskog naselja Lužac. Toga dana su pripadnici JNA i srpske paravojne postrojbe ušle u naselje i tako izbile na Dunav. Značilo je to i presijecanje obrane Vukovara na dva dijela što je, kako kažu branitelji, bio početak kraja.

- Slomom Lušca hrvatski branitelji s položaja u Borovu Naselju i oni kod Trpinjske ceste više nisu mogli stupiti u vezu što je rezultiralo slomom obrane Vukovara, rekao je predsjednik Koordinacije udurga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić. Branitelji podsjećaju i kako je Lužac upravo stoga imao iznimno značenje za obranu Vukovara ali i da su toga bili svjesni i agresori. Zato su u više navrata i pokušavali zauzeti Lužac što im je toga 2. studenoga 1991. godine i uspjelo.

Ulaskom u Lužac ubijeno 69 branitelja i mještana Lužca. Za počinjene ratne zločine na Lužcu do danas nitko nije odgovarao.

Komentara 5

TO
TornadoZadar1971
15:14 02.11.2015.

Na kojoj je to strani Stazic danas slavio??? Na drugoj??? Ili njemu partijski drugovi????

Avatar d-ano
d-ano
21:06 02.11.2015.

............nikad zaboravljeni.........a ni onda,,,,,,,,,,

Avatar bokolo
bokolo
19:00 02.11.2015.

69 heroja ne postoje u clanstvu SDPa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije