Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem čitajte veliki intervju s premijerom Oreškovićem

'S Mostom i HDZ-om je kao u braku, nije uvijek sve sjajno, ali imamo zajednički cilj'

Naslovnica 27.2.
Foto: VL
27.02.2016.
u 00:01

– Mi smo tim, imamo odlične odnose, svakodnevno komuniciramo. Ako imamo zajedničke ciljeve, a imamo – hoćemo bolju Hrvatsku i na tome radimo – kazao je u velikom intervju Večernjem listu premijer Orešković o smjeni šefa SOA-e

Prvi je dojam kad se razgovara s premijerom Tihomirom Oreškovićem taj da sada znatno bolje govori hrvatski jezik nego prije mjesec dana, kada je preuzeo premijersku dužnost ili kada je pred TV kamerama.

Vrlo je neposredan, a sam kaže da mu je hijerarhija odbojna pa sugovornik i nema dojam da razgovara s premijerom u smislu političkog elitizma. Raspored je premijera Oreškovića pretrpan, iako je intervju bio dogovoren u 15 sati, čekali smo ga više od sata, a za našeg razgovora već su ga čekali ministri za ranije dogovoreni sastanak.

Što je s odlukom o smjeni Dragana Lozančića, šefa SOA-e?

Moja se poruka nije promijenila, kad odlučim, riješit ćemo tu situaciju.

Zašto vam tako dugo treba za odluku?

Čovjek sam iz poslovnog svijeta. Najprije hoću sve ispitati, a onda donijeti odluku. Neću u žurbi donositi važne odluke.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako se snalazite između Mosta i HDZ-a, možete li balansirati između njih, često Most i HDZ imaju oprečne stavove?

Mi smo jedan tim. Ne želim nikoga uvrijediti, ali nemojte sve vjerovati što piše u novinama (smijeh). Ali na svojoj sam se koži uvjerio, kada sam pročitao neke stvari, da nije točno sve što se piše. Mi smo tim, imamo odlične odnose, svakodnevno komuniciramo. Ako imamo zajedničke ciljeve, a imamo – hoćemo bolju Hrvatsku i na tome radimo. To je kao i u braku, ni u braku nije uvijek sve sjajno. Ali radimo na našem cilju.

Veliki intervju s premijerom Tihomirom Oreškovićem u cijelosti pročitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje!

Neke od tema koje donosimo u tiskanom izdanju:

>>VL inicijativa: Uvedite moratorij na ugradnju razdjelnika

>>Nina Kraljić: Slavonija mi je u krvi i želim je predstaviti u Europi

>>Inicijativa predsjednice: Spomenik žrtvama holokausta

Foto: VLm

Komentara 101

RI
Rizlman
20:38 26.02.2016.

Trebalo ga je smjeniti još odavno, bez puno mudrovanja, čim je izašao onaj članak u Jutarnjem o tome što je našao Wikileaks. Samo ona afera je i više nego dovoljan razlog za smjenu. Nema se tu što puno proučavati. Kad netko šalje imena agenata e-mailom to je jasan znak da je sustav u raspadu.

Avatar docCL
docCL
19:23 26.02.2016.

Hrt stiti uljebe visokim otpremninama, u mupu nema kadrovskih promjena , a Oreskovic razmislja . Za koju ti momcad zapravo igras i koga stitis?

DU
Deleted user
19:18 26.02.2016.

Kakve su ovo igre? Što se ovdje krije od naroda? Što će te, predsjednicu sminit i njega ostavit? Oreškoviću di ti je kuraž?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije