Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bio bi to njegov jedini dobar potez za Hrvatsku'

Novi zahtjev branitelja u prosvjedu: Tražimo ostavku Zorana Milanovića

branitelji prosvjed
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/9
05.12.2014.
u 10:35

"Njegovu ostavku tražimo jer niti nakon 45 dana prosvjeda nije došao vidjeti što je naš problem, nije nas zvao na razgovor, a dužan je to bio učiniti jer je premijer i jer je to njegov posao", poručili su s Trga bana Jelačića Ante Deur i Đuro Glogoški

Hrvatski branitelji iz Savske 66 zahtijevaju ostavku predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

"Njegovu ostavku tražimo jer niti nakon 45 dana prosvjeda nije došao vidjeti što je naš problem, nije nas zvao na razgovor, a dužan je to bio učiniti jer je premijer i jer je to njegov posao", poručili su s Trga bana Jelačića Ante Deur, predsjednik Zbora veterana gardijskih brigada i Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postotnih HRVI. Prilikom polaganja vijenca na spomenik "prosinačkim žrtvama" zahtjev za premijerovom smjenom još su rastumačili nedostatkom osjećaja za ozbiljnost situacije u zemlji koju je doveo, ne na rub ponora, nego ju je sunovratio u ponor.

"Jedini dobar potez za Hrvatsku"

"Milanovićev odlazak bio bi njegov jedini dobar potez za Hrvatsku. Dobar potez za hrvatsku desnicu i hrvatsku ljevicu jer obje opcije trebaju Hrvatskoj. Mi hrvatski branitelji ne dijelimo se po toj osnovi iako nas premijer svrstava u rigidnu desnicu te se javno pravda i hvali pred dužnosnicima Republike Srbije kako se žestoko bori protiv nas", kazao je Ante Deur.

Dvojica predstavnika branitelja također su uputili poruku javnost o predstojećim predsjedničkim izborima. Do sada su, tvrde, željeli ostati po strani jer "nisu politička organizacija, niti su izmanipulirani", kako to tvrde Milanović i ministar branitelja Fred Matić. "Međutim, nakon što je profesor Josipović javno stao na stranu Bojana Glavaševića, čiju smo smjenu tražili, a Bojan mu uzvratio javnom potporom u predsjedničkoj kandidaturi, prisiljeni smo se i mi uključiti", kazao je Deur dodajući da je predsjednik Josipović odabrao stranu te pokazao da ne razumije bit prosvjeda u Savskoj.

"Nipošto ne dajte glas Ivi Josipoviću"

"Zato mi branitelji pozivamo sve svoje prijatelje, članove obitelji, članove udruga, stradalnike, razvojačene hrvatske vojnike i sve hrvatske domoljube da obavezno iziđu na predsjedničke izbore i da svoj glas nipošto ne daju Ivi Josipoviću", poručio je Deur dok je Đuro Glogoški kazao da će hrvatski građani sami odrediti kome će dati svoj glas.

Predstavnici prosvjednika potom su se uputili prema Saboru gdje će na odboru za ratne veterane ponovno zatražiti ispunjenje svog najvažnije zahtjeva: da Zakon o pravima hrvatskih branitelja postane Ustavni zakon. 

>>Gotovo polovica branitelja ima simptome PTSP-a

>>Umjetnička djela na aukciji u braniteljskom šatoru u Savskoj

Komentara 262

DR
Drzinedaj
10:54 05.12.2014.

Nije mi jasno gdje piše da ova Vlada mora ostati još godinu dana, ako nisi ništa napravio tri godine nećeš ni četvrtu, što nas briga za njihove fotelje, nek daju ostavku, raspišu izbore pa ako opet pobijede svaka čast neka provode reforme s novim mandatom

Avatar Stjepan .
Stjepan .
11:43 05.12.2014.

Bože blagoslovi i prosvijetli naš hrvatski narod. Bog i Hrvati.

DR
Drzinedaj
10:44 05.12.2014.

Konačno da je netko zatražio ostavku nesposobne Vlade i bahatog premijera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije