Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.05.2015. u 12:00

Hrvatska se našla među pet najneljubaznijih zemalja na svijetu

Od dobrih do neljubaznih domaćina

Darko Lorencin, ministar turizma, uzalud promovira novi slogan HTZ-a “Hrvatska – puna života” jer ga stvarnost grubo demantira. Prema najvećem svjetskom istraživanju o ljubaznosti “The Smiling Report”, čije rezultate prenosi Slobodna, Hrvatska se našla među pet najneljubaznijih zemalja na svijetu. No to nije sve jer, osim što nam u ugostiteljstvu i turizmu prečesto rade mrgudi, istraživanje je pokazalo i da naši gosti u više od 20 posto slučajeva pri ulasku u lokal ostanu i bez pozdrava. Šteta što nema kategorije “kiseli smijeh” jer bismo tu bili među vodećima.

Poruka s najviše razine

Hrvatske zastave ubuduće darivati – s certifikatom

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, za posjeta bazi Marmal u Afganistanu dobila je na dar od američkih časnika hrvatsku zastavu s certifikatom koji potvrđuje da je bila u dronu koji je nadlijetao područje. Predsjednica je dar komentirala riječima: “Neka vide u Hrvatskoj kako se poklanja zastava” pa sada valja očekivati razradu te poruke s najviše razine. Najprije valja kupiti eskadrilu dronova, a potom i oformiti agenciju koja će izdavati ovjerene certifikate da je neka zastava letjela u dronu. Zastave će se ubuduće darivati isključivo na taj način, a ne kao dosad kad su se skidale s kninske tvrđave, a da dron nisu ni vidjele i, jasno, bez certifikata.

Igra prijestolja

Ministar Maras i bez pomoći HBO-a glumi ulogu života

Jasen Mesić, zastupnik HDZ-a, pita ministra Marasa koji su motivi posjeta SAD-u i producentima TV serije “Igra prijestolja”. “Možda želi ugovoriti glumački posao”, pita Mesić, premda zna da Maras već glumi ulogu života, onu ministra obrta i poduzetništva.

Racionalno ponašanje

Država štedi na DORH-u da ne bi prepunila zatvore

Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik, u godišnjem izvješću o radu naveo je da DORH-u nedostaje 10 tužitelja, 133 zamjenika tužitelja, 159 tužiteljskih savjetnika, 181 vježbenik te veći broj službenika i namještenika, ali i prostora za rad, vozila, računala i druge opreme za što država nije ni predvidjela sredstva. Država se zapravo ponaša “racionalno” jer, kada bi kadrovski i materijalno ekipirala DORH, samo bi si prepunila zatvore i stvorila novi trošak.

>>Nemoguća misija pred šefom Glavnog stožera

>>Ništa od novog početka za 60.000 najavljenih dužnika

Komentara 8

KR
kroAdria
14:47 14.05.2015.

to se vec osjeti ujutro kad idem po kruh. Rijetko ko pozdravi sa dobro jutro vec odmah kazu "recite". A to sigurno nije vlada kriva!

UI
Uvijek_iskreno
12:18 14.05.2015.

Uz ovakvog ministra i vladu, ne može ni turizam napredovati...

MS
MSKoRIsnik
12:40 14.05.2015.

Očito je da se IDS polako sprema u opoziciju? Skrivaju istinu koliko su narod zadužili, a svoje račune uvećali i onda će naravno okriviti druge!? Strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije