Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suspendirani zakon

Novi Obiteljski zakon vrijedi do objave odluke Ustavnog suda u Narodnim novinama

Ustavni sud
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
15.01.2015.
u 09:24

Suci mogu završiti započete poslove po suspendiranom zakonu

Pojedini suci počeli su otkazivati sudske rasprave, pitaju se kako će sada donijeti neko rješenje iako su završili neki postupak po novom Obiteljskom zakonu i tomu slično iako odluku Ustavnog suda još ne mogu primjenjivati s obzirom na to da nije objavljena u Narodnim novinama.

Nekad proteknu i tjedni dok Ustavni sud odluku objavljenu na svojim web-stranicama objavi i u Narodnim novinama, a dok se to ne dogodi, suci mogu pozavršavati poslove započete po novom Obiteljskom zakonu s obzirom na to da će njegova suspenzija biti na snazi tek dan nakon objave odluke u Narodnim novinama. Dakle, suspendirani Obiteljski zakon i dalje se primjenjuje sve dok Ustavni sud ne objavi odluku u Narodnim novinama.

To jedino znači da postupke koje bi sada trebalo pokrenuti, ako se ne mogu u kratkom vremenu i završiti, a nakon objave odluke Ustavnog suda eventualno izgube smisao, treba odgoditi do objave odluke, nakon čega će se na slučaj primijeniti stari Obiteljski zakon.

>> Ustavni sud suspendirao Obiteljski zakon ministrice Opačić

>> Opačić o suspenziji Obiteljskog zakona: To je pravni kaos

Komentara 5

DU
Deleted user
09:45 15.01.2015.

Ministrica, kojoj je inače opsesija kako poniziti hrv. branitelje ukidanjem soc. pomoći, je uneredila šefa, stanicu i 7 km pruge - jer to je njen projekt, na koji je struka s različitih PF u državi već upozoravala kao zakon koji je protivan Ustavu, ali da bi podnijela ostavku - ni čuti...

DU
Deleted user
09:47 15.01.2015.

Hoće li ministrica Opačić podmiriti sve troškove koje je prouzročio njen Obiteljski zakon ili će i to završiti kao s ministrom Jovanovićem kojeg su samo sminili, a dugove i propast hrvatski narod podnaša?

Avatar dalibor_d
dalibor_d
09:47 15.01.2015.

Daklem, tko se nije razveo, još stigne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije