Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKONSTRUKCIJE VLADA

Nove ljude doveli su Račan, Sanader i Kosor

Ivica Račan
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
10.06.2014.
u 12:15

Račan je 2002. podnio ostavku, no dobio je mandat za sastav nove Vlade

Iz Vlade premijera Milanovića do danas je otišlo petero ministara. Razlozi za to bile su uglavnom afere, odlazak u zatvor... U rekonstrukciju Milanović dosad nije išao.

Račan je dao ostavku i novi mandat tražio u Saboru

Prije 12 godina, u ljeto 2002. godine, zbog nesuglasica s glavnim koalicijskim partnerom HSLS-om Ivica Račan podnio je ostavku. No kako dobiva mandat za sastav nove Vlade, Račan iskorištava odlazak Dražena Budiše i za uvođenje nekih novih ljudi u svoju novu Vladu.  

Ministar pomorstva prometa i veza Mario Kovač zamijenjen je Rolandom Žuvanićem, umjesto Hrvoja Vojkovića ministar gospodarstva postao je Ljubo Jurčić, Gvozden Flego zamijenio je Hrvoja Kraljevića na mjestu ministra znanosti i tehnologije, dok je Željka Antunović zamijenila Jozu Radoša na mjestu ministra obrane.

Nakon ubojstva I. Hodak Sanader mijenja dvoje

HDZ-ov premijer rekonstrukciju svoje Vlade napravio je u listopadu 2008. godine. Nakon ubojstva Ivane Hodak Sanader je odlučio smijeniti ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića, na čije je mjesto došao Tomislav Karamarko te ministricu pravosuđa Anu Lovrin, na čije je mjesto došao Ivan Šimonović.  

Jadranka Kosor krajem 2012. smijenila četvero ministara

Rekonstrukcija Vlade Jadranke Kosor dogodila se u prosincu 2012. Kosor je tada smijenila čak četvero svojih ministara – Ivana Šukera, Božu Biškupića, Marinu Matulović Dropulić i Branka Vukelića. Na njihova mjesta došli su Martina Dalić, Jasen Mesić, Branko Bačić i Davor Božinović.

>> Rekonstrukcija Vlade idući je potez Zorana Milanovića

>> Kako će Zoran Milanović sada voditi Vladu? Teško

Komentara 4

DU
Deleted user
12:27 10.06.2014.

Naš vrli premijer najviše liči na Zapatera, španj. ljevičarskog premijera (PSOA) koji je stalnim trtljanjima i smjenama ministara godine 2010. uveo državu u veoma duboku gospodarsku krizu, a Španjolska se još oporavlja od zapaterizma. Dakle ne Tony Blair, kako se samohvastao Milanović na početku mandata - nego južnjački, lakoćemo temperamentni španj. ljevičar koji svima solio pamet dok je sve u državi tonulo. Ili, da podsjetim kako je pok. Vinko Coce definirao svoj pjevački talent (Pavarotti je za peticu, a ja pivam za tricu!) - tako je Tony Blair bio premijer za tricu, a Milanović "sjedi, nedovoljan!". Mogu svaki resor u njegovoj Vladi preuzeti i Nobelovci, isto će biti u konačnici... Dok on ne da ostavku, ništa od svega toga. Grčić tumači hrv. pučanstvu neviđenu demagogiju da dok BDP pada deseti kvartal zaredom, da to dobro za Hrvatsku. Ili premijer mora smijeniti Grčića zbog takvih nebuloza - ako ga tolerira onda je on još gori!

MI
mirtebi
13:55 10.06.2014.

Jad I bijeda poskomunisticke svijesti I njene posljedice na svakom koraku I u svim sferama drustva. Sijala se laz zanje se bijeda.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:22 10.06.2014.

Ovo je ionako bivša vlada i bivši predsjednik... SDP je pokazao premalo Europe, a previše Balkana - a to Hrvati ne žele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije