Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova vlada

Saborske zamjene za ministre

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.01.2016.
u 08:30

Sabor je odobrio da se u zastupničke klupe vrate bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović te bivši ministri Orsat Miljenić, Siniša Varga, Joško Klisović, Goran Maras, Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Predrag Matić, Boris Lalovac, Mirando Mrsić, Milanka Opačić, Mihael Zmajlović, Ranko Ostojić, Branko Grčić, Arsen Bauk i Tomislav Saucha.

Hrvatski sabor u prvim je minutama subote potvrdio zamjene zastupnicima koji obnašaju dužnosti nespojive sa zastupničkom, odnosno otišli su u izvršnu vlast. HDZ-ove Olega Butkovića mijenja Lucijano Vukelić, Antona Klimana Josip Borić, Darka Horvata Josip Križanić, Tomislava Karamarka Ante Župan, Mira Kovača Miro Tot Gergeli.

Tomislava Tolušića mijenja Stjepan Pintarić, a Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika, Nada Murganić.

Mostova Božu Petrova mijenja Maro Kristić, Tomislava Panenića Ružica Vukovac, a Slavena Dobrovića Marko Sladoljev.

Sabor je odobrio da se u zastupničke klupe vrate bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović te bivši ministri Orsat Miljenić, Siniša Varga, Joško Klisović, Goran Maras, Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Predrag Matić, Boris Lalovac, Mirando Mrsić, Milanka Opačić, Mihael Zmajlović, Ranko Ostojić, Branko Grčić, Arsen Bauk i Tomislav Saucha.

>> Potvrđena Vlada s 83 glasa za, izvršena primopredaja vlasti. Orešković: Idemo raditi

Komentara 3

BU
Bulaba
10:01 23.01.2016.

To su SDP-ovi ministri, a gdje su paraziti iz parazitskog HNS-a, nisu se vratili u Sabor? Gdje je ona Besna koja grize nokte i stalno se češe kao da ima buhe, gdje je tehnički crtač Vrdoljak, gdje je Jabba the Hutt Taritaš? Nešto se kuha u udbaškom HNS-u, očito.

MI
miso
09:20 23.01.2016.

Sabor je veeeeeeliki i skupi cirkus!

DU
Deleted user
10:24 23.01.2016.

I to je to..pun sabor,slika koju nećemo skoro vidjeti,eventualno petkom,ali i onda je do glasanja tamo 20-ak zastupnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije