Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za ubojstvo đurekovića

Njemačka podnijela optužnicu protiv Josipa Perkovića

Josip Perković
Foto: Anto Mazgan/PIXSELL
17.06.2014.
u 14:23

Njemački savezni tužitelji izjavili su danas da Perkovića terete za planiranje i pripremu ubojstva u Bavarskoj 1983. godine

Njemački tužitelji podnijeli su optužnicu protiv Josipa Perkovića, bivšeg šefa UDBE koji je Njemačkoj izručen početkom godine zbog optužbi za ubojstvo jugoslavenskog disidenta Stjepana Đurekovića 1983. godine.

Njemački savezni tužitelji izjavili su danas da Perkovića terete za planiranje i pripremu ubojstva u Bavarskoj, javlja The Washington Post te ujedno ističe kako je Perković zanijekao optužbe koje ga terete. Đureković je kao protivnik komunističkog režima smaknut u Wolfratshausenu u blizini Münchena, a Hrvatska je mjesecima odbijala izručiti Perkovića.

Poslije je, pod pritiskom Europske unije i Njemačke, promijenila zakone i izručila bivšeg šefa jugoslavenske tajne službe.

>>Njemačka traži izručenje još trojice hrvatskih udbaša

>>Nobilo: Perkovića u zatvoru nije posjetio njemački tužitelj

>>Josip Perković: Spreman sam svjedočiti u Münchenu

>>VIDEO 'Svi znaju tko je Josip Perković'

Komentara 26

GI
gismund
14:28 17.06.2014.

mora da se i neki u RH gadno znoje zbog ovoga???

ĆA
ćaćaća
14:30 17.06.2014.

ovaj je pripadnik prave zločinačke organizacije koja je ubijala protjerivala i zatvarala hrvate..a nedavno smo vidjeli koji su ljubitelji te organizacije jer su svim silama pokušali izmjeniti ustav kako bi svog vođu spasili..naravno pogađate..riječ je o nasljednicima skh ..

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
14:36 17.06.2014.

Njemacka ima prandu pravosudje, kod nas udbaski zlocinci zasticeni kao lički medvjedi,čak i vladaju drzavom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije