Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
311 kvadrata u centru zagreba

Neuspješna dražba: Nitko ne želi u Zagorčev stan

22.12.2008., Zagreb - Zupanijski sud u Zagrebu. Na sudjenju generalu Vladimiru Zagorcu danas je svjedocila Terezija Barbaric. Zagorcu se sudi zbog nestalog dragog kamenja. Afera dragulji. Vladimir Zagorac. Photo: Anto Magzan/Vecernji list
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
16.03.2016.
u 20:45

Stan u Hatzovoj ulici od 311 kvadrata vrijedan 7,1 milijuna kuna na prvoj se dražbi nije mogao prodati za manje od 4,7 milijuna kuna

Prva dražba stana umirovljenog generala Vladimira Zagorca u centru Zagreba na adresi Hatzova 1, kojom država pokušava namiriti štetu nastalu krađom dragulja iz sefa MORH-a, za što je Zagorec pravomoćno osuđen, jučer na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu nije prošla uspješno jer se na dražbi nije pojavio nijedan zainteresirani kupac.

Država može biti kupac

Zagorčev četverosobni stan na drugom katu zgrade u Hatzovoj, koji je spojen sa stanom u potkrovlju, ima ukupno 311 kvadrata i sudski je vještak procijenio da vrijedi 7,092.716 kuna.

Na prvoj se dražbi nije mogao prodati za cijenu manju od dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno za manje od 4,728.477 kuna i to je vjerojatno razlog zbog čega nije bilo zainteresiranih. Osim toga, da bi se uopće pristupilo dražbi, potencijalni kupci su trebali i uplatiti jamčevinu od 10 posto utvrđene vrijednosti, odnosno 700.000 kuna.

Činjenica da je prva dražba prošla neuspješno ne treba čuditi jer se vrijedna nekretnina već na drugoj dražbi može prodati za jednu trećinu vrijednosti, što iznosi oko 2,3 milijuna kuna pa se može očekivati da će na idućem ročištu ipak biti zainteresiranih. Moguće je i da se sama država, koja je pokrenula ovrhu protiv Zagorca kako bi vratio nezakonito stečenu imovinsku korist, na drugoj dražbi pojavi kao kupac i u tom slučaju ona je oslobođena plaćanja kupoprodajne cijene, odnosno samo upisuje Zagorčev stan u svoje vlasništvo. Ovrhu je država pokrenula još 2009. godine nakon što je Zagorec osuđen u slučaju dragulji, no iako je umirovljeni general već i odslužio sedmogodišnju kaznu, država ovrhu još nije uspjela provesti.

Nekretninu darovao djeci

Stan je Zagorec pokušao spasiti tako što ga je 2010. darovao maloljetnoj djeci, no njima je odbijen zahtjev za uknjižbu jer je na nekretnini već bila zabilježena ovrha. Država je zbog toga tužila Zagorca i njegovu djecu kako bi se poništili darovni ugovori, a djecu na sudu zastupa njihova majka Klerisa Zagorec.

I obitelj Zagorec, odnosno Zagorčeva supruga i djeca, tužila je državu tražeći da se ovrha proglasi nedopuštenom i ti predmeti još nisu pravomoćno okončani. Ako država i preuzme ovaj stan od Zagorca, to će biti samo manji dio njegova “duga” prema državi jer je sud pravomoćno utvrdio da se nezakonito domogao čak 39 milijuna kuna.

>> Zagorec tvrdi da je stan platio 1,2 mil. kn

Komentara 53

Avatar ljutatrava
ljutatrava
21:12 16.03.2016.

39 mil. kn, ..treba ručno izrađivati pelete za grijanje, čistiti kanale koje plaćamo a ne čiste se, raditi šumske prosjeke , sve dok ne otplati tih 39 mil. kn, neka radi ako nema za platiti a ne se prešetavat slobodan,

DU
Deleted user
21:06 16.03.2016.

Dobro se podkožio ovaj prijeratni pomoćni geometar i kasniji Čermakov vozač. I neka onda netko kaže da se rad i zalaganje ne isplate.

Avatar maxist
maxist
21:03 16.03.2016.

Podsjetnik za zaboravljive kako od gologuzog doći do prvih 100 milja na "zakonom propisan " način uz potporu stranke na vlasti i njenog čelnika.......i to tisuće dostavljača, šofera, skladištara i sličnih probitačnih zanimanja kao i polupismenih čuvara parkinga i gorila........a najljepša zemlja u Evropi......uzalud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije