Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SET U KARLOVCU

Niče drveni vojni toranj za novi Bessonov film

11.06.2015., Karlovac - Na obali rijeke Kupe u Preradovicevoj ulici u tijeku je gradnja drvene kulise za film The Lake poznatog rezisera Luca Bessona koji u Hrvatskoj snima akcijski triler o pronalasku podvodnog groblja i skrivenog blaga na dnu jezera u B
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
12.06.2015.
u 17:00

"Jezero" se snima na obali Kupe, u kina stiže u rujnu 2016.

Drveni objekt koji niče na obali Kupe u centru Karlovca nije nova gradska atrakcija ni luksuzno pristanište za brodove. Riječ je o vojnom tornju koji će biti dio scenografije filma "The Lake" poznatog francuskog redatelja i producenta Luca Bessona.

Domaći statisti

Akcijski je to triler o skupini američkih specijalaca koji otkrivaju blago skriveno na dnu jezera negdje u ratom zahvaćenoj BiH. Dio kadrova filmska je ekipa, u kojoj je oko 200 ljudi, već snimala u Lokvama u Gorskom kotaru, a na karlovačkome setu, koji će početi 22. lipnja, snimat će se nekoliko dana a neki od statista bit će iz Karlovca. U to vrijeme će taj dio grada biti zatvoren za promet. Do samog snimanja ostaje tajna hoće li doći i slavni redatelj, čije je djelo i hit "Peti element", ili netko iz glavne glumačke postave u kojoj su Sullivan Stapleton, Charlie Bewley, Diarmaid Murtagh i J. K. Simmons, oskarovac koji je u "Jezeru" vođa specijalaca. Neke od scena za film "težak" 40 milijuna dolara, koji bi u kina trebao stići u rujnu iduće godine, bit će snimane i u Istri te Zagrebu.

Došao i Richard Gere

U karlovačkom slučaju ne bi bilo prvi put da na snimanje dođe oskarovac. Stari dio grada, pogotovo tzv. Kineska četvrt u Zvijezdi, dosad je bio veliki mamac za snimanje filmova. Zapuštene vojne zgrade i stari trgovi odlične su kulise za akcijske filmove ratne tematike, od kojih je možda najpoznatiji “Lov u Bosni” u kojem je glavni glumac bio Richard Gere. Snimali su se u Karlovcu i domaći filmovi “Duga mračna noć”, “Četverored”, “Potonulo groblje” i “Koko i duhovi”, a 1960. i glasoviti “Signali nad gradom”. 

>> Luc Besson u Hrvatskoj snima 'akcijsku pucačinu'

>> Igra prijestolja – Gledatelji odustaju od serije zbog brutalne scene silovanja?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije