Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.10.2014. u 12:00

Ministar za prosvjednike više ne kaže "hrvatski branitelji" nego "oni"

Minutom šutnje za preminulu heroinu Nevenku Topalušić počela je jučerašnja sjednica saborskog Odbora za veterane. Branitelji okupljeni u prosvjedu ispred Ministarstva toj su hrabroj ženi posvetili jučerašnji dan. Tragedija koja je zacijelo dirnula i jednu i drugu “stranu” na koncu ih nije i ujedinila.

Predrag Matić, “ministar bez branitelja”, kako ga neki zovu, njegova zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik mu Bojan Glavašević nisu podnijeli ostavke, a upravo je to ono što prosvjednici traže. Zahtijevala je to i Nevenka Topalušić rekavši istoga dana kada je umrla da od prosvjeda neće odustati sve do smrti. Žale za pripadnicom Gromova i oni branitelji koji ne prosvjeduju nego, kao i sve ove godine, rade.

Ima i među njima i ranjenih i bolesnih i onih kojima je zbog krize plaća posljednjih godina rezana nekoliko puta. Kažu i oni da ne podržavaju ni ovu vladu ni ministra kojemu je u mandatu najljepše bilo to, kako kaže – što je vratio hrvatske generale iz Haaga i upoznao Angelinu Jolie i Brada Pitta. Ministar za prosvjednike više ne kaže “hrvatski branitelji” nego “oni”. I ta je uvreda zapalila fitilj prosvjednoga skupa čija eksplozija može itekako odjeknuti.

>>Hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula tijekom prosvjeda

>>Udovica o Matiću: Mi smo se borili i po logorima bili, a on nas je cinkao

>>Matić o ostavci: Ionako nisam previše oduševljen što sam ministar

Komentara 12

MO
modovisisajteMaraschino
12:37 23.10.2014.

ovo samo dokazuje da vladajuću "elitu" brinu samo vlastite fotelje a ne što narod želi i misli... mene sve ovo podsjeća na onu poznatu izreku "neka jedu kolače" a znamo kako je završila osoba koja je to izjavila...

PE
pessimus
15:06 23.10.2014.

pristran članak, neprofesionalno.

19
1995josip
13:53 23.10.2014.

Branitelji koji prosvjeduju su ozbiljni ljudi koji su dali svoje najbolje godine i dijelove tijela za Domovinu , a ovi na vlasti toga nisu svijesni . Branitelji i HVIDR-a nebudu odustali i imaju podršku od svih dobronamjernih i razumnih HrvataHrvata . Bilo bi pametno ovima na vlasti koji su bili pre mladi sa 30 godina da brane Hrvatsku 1991. godine , da dobro razmisle šta to rade i koga omalovažavaju , jer upravo ti branitelji i invalidi su zaslužni za njihove udobne fotelje i visoka primanja . Spremaju se iz cijele Domovine hrvatski branitelji da dođu na prosvijed u Zagreb . Netrebaju nam nikakve revolucije nego vlast koja nebude ponižavala branitelje i Hrvatski narod . Mišljenje djece partizana i jugo oficira smo imali prilike vidjeti od 1945. do 1995. godine kada su nosili one petokrake lijepe kape kada su rušili , palili gradove i sela po Hrvatskoj i kada su pobili sve one koji nisu htjeli nositi te šugave petokrake i kokarde na kapama . Bilo bi lijepo da se sve riješi bez prosvijeda i revolucije koju izazivaju upravo djeca partizana i jugo -srba .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije