Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalni mediji

Suza u Kolindinom oku, povratak Tuđmanu te zviždanje Josipoviću i Mesiću

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/11
15.02.2015.
u 13:59

Portali iz regije opširno su popratili inauguraciju Kolinde Grabar-Kitarović.

Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović opširno je praćena na većini regionalnih portala koji uglavnom ističu "suzu u njezinom oku" i "povratak Franji Tuđmanu".

"Kolinda: Hvala braniteljima, Tuđmanu", naslov je članka na beogradskom portalu B92. U tekstu ističu da publika na Markovom trgu zahvalu prethodnicima, Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću, "nije prihvatila na najbolji način". Naglasili su i da je Grabar-Kitarović u govoru pozvala na poštovanje Tuđmanove ideje pomirenja kao modela novog hrvatskog zajedništva.

"Kolinda Grabar Kitarović položila zakletvu i zaplakala", stoji u naslovu vijesti o inauguraciji beogradskog Blica koji također ističe da je u prvom govoru nova predsjednica naglasila da "duguje veliku zahvalnost hrvatskim braniteljima i Franji Tuđmanu". I u njihovom tekstu se naglašava negodovanje publike na spomen Ive Josipovića i Stjepana Mesića.

"Vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska"

"Inauguracijski govor Kolinde Grabar-Kitarović: Štitit ću položaj hrvatskog naroda u BiH", piše u naslovu članka BiH portala Klix koji ističe i izjavu nove predsjednice da će Hrvatska biti bogata država jer ne postoji ni jedan razlog da ona to ne bude. Naglašavaju da se u govoru posebno dotakla Bosne i Hercegovine. "Ovu zemlju vidim kao državu tri jednakopravna konstitutivna naroda. Želim pomoći da BiH učvrsti svoju državnost kroz jednakopravnost sva tri naroda i o tome ću posebno skrbiti", ističe Klix izjavu iz govora Grabar-Kitarović.

"Ne krijući suze Grabar-Kitarović položila svečanu zakletvu", naslov je teksta na portalu sarajevskog Dnevnog Avaza. Naglašavaju da je govor nova predsjednica završila riječima "Vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska". Nisu propustili spomenuti činjenicu da je novoj predsjednici nakon polaganja prisege prvi čestitao suprug Jakov Kitarović.

"Emotivna Kolinda Grabar Kitarović na prisezi: Vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska", u naslov je istaknuo i slovenski portal 24ur koji ističe poruku Grabar-Kitarović da će biti predsjednica svih ljudi. "Prisegu je sa suzama u očima završila riječima "tako mi Bog pomogao", ističu sa slovenskog portala. Crnogorske Vijesti su također u naslovu istaknule da je Grabar-Kitarović zakletvu položila sa suzom u oku te poručila ljudima da je jedna od njih.

>>UŽIVO: Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović

>>Vučić po dolasku u Zagreb položio cvijeće na spomenik Nikoli Tesli

Komentara 76

OS
osica
14:20 15.02.2015.

Neću gledati Stankovića. Danas je prekrasan dan zablistala je nova predsjednica na suncem okupanom Markovom trgu , uz mnoštvo uzvanika i građana " dirljivo do bola". Znate pjevušim onu pjesmu "Ništa neću da mi ovaj dan pokvari."

Avatar Abcda
Abcda
14:14 15.02.2015.

Eno vam Stankovica na NU2. Kad on otvori pastetu , iskoci ... Pukovski. Pa koliko ih ima ? A svi su "za" Cro, haha.

DU
Deleted user
14:10 15.02.2015.

Ma koji povratak Tuđmanu! Posve različiti politički profili, Kolinda u sebi spaja nacionalno i internacionalno jer je dobar dio života i karijere provela u inozemstvu. Tuđman je pak iz one američke epizode: Jednom general, uvijek general! Nek je laka zemlja pok. Tuđmanu, za vrijeme njegove vladavine smo ostvarili nezavisnost i oslobodili ozemlje i tu ima vječne zasluge. Ali, Kolinda Grabar Kitarović nema dodirnih točaka s njime i tek sada ćete vidjeti kako djeluje taj amalgam u njoj, uz sinergiju mnogih neobično jakih internacionalnih veza i poznanstava, kojima tek sad imponira što su dijelom njene priče o uspjehu. Ona je odrasla na tradicionalno skliskom diplomatskom parketu, baby faca koja govori nekoliko stranih jezika - a to je bila baš slabost pok. Tuđmana oko kojeg stalno nervozan prevoditelj, on pak bio namrgođen i bez smisla za humor u tim visokim međudrž. susretanjima. Tko u Kolindi Grabar Kitarović vidi neku reinkarnaciju pok. Tuđmana - taj jednostavno mrzi HR i ima priviđenja na toj osnovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije