Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Dnevnice

Istraga se nastavlja: Na ispitivanju bili Zelić i Božinović

neven zelić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
08.03.2017.
u 19:06

Novoj "garnituri" koja bi došla u Vladu tajnica Sandra Zeljko žalila se na svoje prethodnike i tako pridobivala njihove simpatije

U Uskoku su danas ispitani Neven Zelić, bivši šef kabineta premijera Tihomira Oreškovića, i Davor Božinović, šef kabineta premijera Andreja Plenkovića.

Internom istragom u Vladi, ali i Sauchinom privatnom istragom pokazalo se da je praksa s lažnim putnim nalozima nastavljena i nakon Milanovićeve Vlade, pa su tako na fiktivnim putnim nalozima i potpisi Davora Božinovića te Nevena Zelića. Zelić nam je potvrdio da je bio u Uskoku, a Božinović nije bio dostupan.

Zeljko su kao tajnicu hvalili svi njezini nadređeni

Zelić je počiniteljima krađe novca preko putnih naloga poručio da se, s obzirom na korizmeno razdoblje, pokaju, obrate i spase svoju dušu. Zelić nam je rekao da sa Sandrom Zeljko u Vladi T. Oreškovića nije imao problema, odnosno da je kao osoba kontinuiteta u operativnom smislu bila od pomoći jer je poznavala sustav. Zeljko su kao tajnicu hvalili svi njezini nadređeni s kojima je godinama radila.

Štoviše, i bivša premijerka Jadranka Kosor i bivša prva potpredsjednica Vlade Milanka Opačić zvale su je da dođe s njima u Sabor kada su napuštale Banske dvore. Pa i sam Tomislav Saucha. No ona je to odbijala pa čak i prekidala svaki kontakt sa svojim nadređenima. Novoj “garnituri” koja bi došla u Vladu uglavnom se žalila na svoje prethodnike i na taj način, priča se, pridobivala njihove simpatije.

U cijeloj priči s lažnim putnim nalozima izgubio se Zvonko Matišić, bivši šef Ureda za opće poslove Vlade i Sabora, u kojem se obrađuju putni nalozi i isplaćuju dnevnice. I on je, izvještavaju mediji, teretio Sauchu jer je u Uskoku, pisalo se, rekao da je Sauchu upozoravao kako to da Milanovićevi savjetnici putuju u siječnju 2016. godine kad se svaki tren čekalo formiranje nove, HDZ-ove Vlade. Je li Matišić ponovno ispitan i kako to da kao osoba od SDP-ova povjerenja i tadašnji šef UZOP-a, pošto ga je Milanović doveo u taj ured, nije primijetio lažne putne naloge ili je možda i sam imao prste u tome, ostaje nepoznato.     

>> Oreškovićev savjetnik Puljiz: Nisam putovao u Ženevu, Luxembourg i Zürich

>> Predstojnik Ureda bivšeg premijera Oreškovića: 'Pozdravljam odluku Plenkovića i DORH-a da istraže i utvrde što se dogodilo'

Komentara 10

GU
General_U
13:02 08.03.2017.

izgleda da ste se svi fino dogovorili da odgovornost prebacite na neku službenicu ili neku čistu a pare su završile u šefova.

ME
Meter
13:09 08.03.2017.

A da izmole očenaš ili kupe indulgenciju...

Avatar nekakav
nekakav
13:14 08.03.2017.

što je to dnevnica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije