Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agonija u Vrpolju

Neizvjesnost nas ubija, tužni smo i u strahu, obitelj danima ne spava i ne jede

tomislav salopek i šogorica marijana k.
Foto: Facebook
1/2
09.08.2015.
u 08:20

Četiri dana agonije u Vrpolju, odakle je Tomislav Salopek

Nataša Salopek, supruga otetog Tomislava, i sestra mu Zdenka Horvat vratile su se iz Egipta u subotu oko tri sata u noći. Nikakve nove informacije, kaže obitelj, nisu donijele iz Kaira.

– Ništa ne znaju! Gore su se potpuno zatvorili, nitko ništa ne govori – kažu nam. Ništa nam ne može reći ni Tomislavova majka, koja nam se samo kratko javila. Živnuli su svi malo u petak navečer, govore nam, kada su doznali kako je ultimatum za njegov spas navodno produljen za dodatnih 48 sati.

– Ali ni za to nemamo potvrdu... – očajni su. Sestra Zdenka, koja stanuje u susjednom selu, bez riječi je prošla pokraj brojnih novinara i utrčala u automobil, a od jutra je bila u roditeljskoj kući, gdje žive i Tomislav i Nataša s mališanima.

Salopekovu su djecu odveli kod bake i rođaka u drugo selo kako bi ih zaštitili i poštedjeli nervoze.

– Nataša samo navrati vidjeti djecu. Užasnuti smo, žao nam je čovjeka, ali živimo u globalnom svijetu – sliježu ramenima susjedi. Neizvjesnost ih ubija, kažu naši sugovornici bliski obitelji, danima ne spavaju, ne jedu. Tužni su i uplašeni. Ujedinjeni su u molitvi.

S medijima nerado razgovaraju, boje se da će svaka pogrešna riječ naštetiti njihovu Tomislavu. Susretljiviji su jedino prema francuskim medijima jer je radio za francusku tvrtku, u nadi da će apelirati na tamošnju vladu kako bi i ona pomogla u oslobađanju. Salopek je otet 22. srpnja u Egiptu, na putu na posao na kojem je trebao provesti posljednji radni dan. Avionsku kartu za povratak u rodnu Slavoniju već je imao u džepu.

“Nada umire posljednja... Šogore, doći ćeš nam kući pa ćemo opet pivkana popiti”, napisala je Marijana K., sestra Tomislavove supruge Nataše, pod zajedničkom fotografijom na Facebooku.

– Marijanu i ne pitam ništa jer samo plače. Tomislav je duša od čovjeka, mrava ne bi zgazio – zabrinuta je njezina svekrva. Nataša je odrastala u Strizivojni, a s budućim se suprugom upoznala prije osam-devet godina u susjednom Vrpolju.

Rodila im se kći prije sedam, a sin prije dvije godine. Studentica je građevine, a Tomislav je geodet po struci. Teško im je padala razdvojenost. Natašin otac radi u Njemačkoj, a navodno uskoro stiže u Vrpolje.

– Kako god završilo, ostat će velika trauma za cijelu obitelj – zaključuju rođaci.    

>> Francuska veleposlanica o slučaju Salopek: U posljednjih nekoliko sati se prilično napredovalo 

Komentara 31

HR
Hrvatskalatinica
09:45 09.08.2015.

dosta ! je bilo dosta lazima, reci cu ono sto osjecam, a to je da ovaj diktator ne mari ni za ljude studente, ni zene niti itkoga u egiptu ,pa ne mari ni za jednog hrvata koliko za1 muhu..ubojica kao on koji ubija hladnokrvno ulicama egipta,i koji smrtnim kaznama osudjuje protestante taj nije dosljedan nikakve molitve niti podrske. ..o braco i sestre Hrvati nemojte ici u egipat,siriju,irak,libiju,tunis jer ce vam tesko tko vjerovat da ste isli tamo zaraditi posteno.

Avatar maraaa
maraaa
08:25 09.08.2015.

prikladnu fotografiju ste stavili uz naslov...

KR
krka
09:33 09.08.2015.

dečko je morao ranije misliti o takvim stvarima jer ta područja su trusna još iz vremena njegovih djedova. U Hrvatskoj i ima posla samo pojedinci nemogu biti dominantni, ili im je premala plaća pak misle da vani teče med i mlijeko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije