Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić

Neću ja, kao gost, određivati hoće li na zidu biti Pavelić

ruža tomašić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
12.02.2014.
u 20:37

Šefica HSP-a A. Starčević nastupala je u hrvatskom domu u Australiji

– Ništa novo, to je Ruža! Pa, svi je znaju... – komentirali su jučer u HDZ-u činjenicu da je šefica HSP-a dr. Ante Starčević na turneji u Australiji, u Geelongu u hrvatskom domu “Kardinal Alojzije Stepinac” nastupala u dvorani u kojoj je na zidu bila i slika ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Uz njegovu, na zidu dvorane bile su još tri slike – Franje Tuđmana, Ante Starčevića i Alojzija Stepinca. U HDZ-u dodaju da Ruža gotovo sama organizira turneju u Australiji, gdje tamošnjim Hrvatima govori o Hrvatskoj od neovisnosti do pristupanja EU, pa ne čudi da je došla u situaciju da nastupa u dvorani s Pavelićevom slikom na zidu.

– Da je u to uključena stranačka infrastruktura, onda bi netko prije njezina dolaska provjerio o kakvom je prostoru riječ - dometnuli su u HDZ-u. Ruža se pak oglasila na Twitteru i poručila da “dok poštuju zakone zemlje u kojoj žive i lojalni su građani, australski Hrvati imaju pravo unutar svoja četiri zida držati slike kojegod žele. Kao gost u njihovoj kući, nikad si ne bih dala za pravo određivati čije će slike stajati na zidu australsko-hrvatskog doma u Geelongu”.

U tuđoj kući

Šefica HSP-a dr. A. Starčević dodala je i da je ona konkretno sjedila ispod slike blaženog A. Stepinca i da bi voljela da se mediji bave rečenim na tim tribinama i ulagačkim potencijalom Australije, umjesto ikonografijom u tuđoj kući. Podsjetila je da je odavno osudila svaki režim koji je organizirano ubijao...

Glavni tajnik HSP-AS-a Pero Ćorić pak poručuje da su slike bile prekrivene određenim panoom i da je on podignut tek za vrijeme tribine.

– I ova antikampanja pomoći će nam kao i kad ju je uoči prošlih EU izbora protiv Ruže Tomašić vodio premijer Milanović. Do kraja mjeseca sastavit ćemo EU liste sa svojim koalicijskim partnerom HDZ-om, a naš je jedini uvjet da ona bude – pobjednička – rekao je Ćorić čiji je jedini cilj da desna koalicija svrgne “antihrvatsku i nesposobnu Kukuriku vlast”.

Kritika europučana

U HDZ-u pak kažu da će ovih dana konkretno razgovarati s Ružom Tomašić o listi za EU izbore, a tada će usuglasiti i sve detalje, odnosno način komuniciranja i postupanja u javnosti. Zbog kritike europučana HDZ mora privoljeti Ružu da se prikloni njihovoj grupaciji u EU parlamentu.

– I nakon prošlih euroizbora imali smo rasprave jer je ona ušla u EU parlament s liste HDZ-a, a otišla je u grupaciju britanskih konzervativaca i reformista – kaže naš izvor iz HDZ-a. Iz vrha te stranke prijašnjih je dana poručeno da se svoje koalicijske partnerice ne odriču te da s njom razgovaraju. Ona je pak bila poručila da HDZ sada mora pokazati ima li svoj stav i svoje ja ili će mu Europa nametnuti pravila. Očito će svi morati pristati na kompromis...

>> Nema nikakvog razloga da Ruža Tomašić ne bude na listi za Europski parlament

Komentara 188

G7
gaucho 78
21:30 12.02.2014.

Boze dragi glupog li naroda, tu nitko ne popusta svako brani i opravdava eventualne zlocine sa svoje strane, ali bez sumnje da su postojali sa obe strane, zato ako se zeli i voli domovina treba prestati mahati sa slikama i Ante i Joze., jer diskusiji nemoguce doci do kraja, treba pustiti malo da o tome nesto napisu pravi i posteni povjesnicari a ne propagandisti gdje se samo navodi malo istine i mnogo lazi. Najiskrenije bi bilo izvrsiti generalnu lustraciju i okreniti se buducnosti i ne cekati da nas na to prisile vanjske sile. jer drugo ne zasluzujemo, a ova vlada neka pocne raditi u korist domovine dosta je provokacija sa regijom- Jugu je vrag odnio u nepovrat, a manjine da ne provociraju. ako je to njihova domovina to trebaju dokazati a zna se kako ako im to ne odgovara neka traze mjesto gdje se bolje mogu osjecati i tocka.

Avatar guten_tag
guten_tag
22:54 12.02.2014.

Pa neće valjda bježati od slike kao što je jedan strani diplomat bježao ispod slike hrvatskog generala kome su upravo oni smjestili lažnu optužnicu i uglavili ga u rezoluciju Vijeća sigurnosti s notornim zločincima Karadžićem i Mladićem. Kao da je bitna Pavelićeva slika u bilo kom kontekstu. Ako veleposlanik Hrvatske, imenovan po koruptivnom obrascu bez ikakvih referenci za taj položaj, drži sliku druga Tita u hrvatskom veleposlanstvu koji je ubio stotine tisuća ljudi, milijune progonio deportirao i zatvarao i počinio genocid nad njemačkom nacionalnom manjinom, u čemu je razlika?

BI
budimo_iskreni
21:16 12.02.2014.

Je li veći problem slika pavelića kod naših iseljenika koji su istjerani iz domovine i nisu nikakva službena institucija ili slika tita u hrvatskom veleposlanstvu u parizu koje je itekako službeno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije