Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo zdravlja

Ne šaljite lijekove iz kućne zalihe na poplavljena područja!

lijekovi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
22.05.2014.
u 13:38

Iz Ministarstva poručuju da im se svakodnevno obraćaju organizacije, tvrtke i građani koje žele donirati lijekove i medicinske proizvode za potrebe stanovništva u poplavljenim područjima.

Iz Ministarstva zdravlja upozoravaju građane da ne prikupljaju i na poplavljena područja ne šalju lijekove iz svojih kućnih zaliha.

"Pozivamo sve proizvođače lijekova i medicinskih proizvoda, nositelje odobrenja za stavljanje lijeka u promet i veleprodaje zainteresirane za donaciju lijekova i medicinskih proizvoda zdravstvenim ustanovama u poplavljenim područjima Republike Hrvatske, da se obrate kontaktnom centru – bolničkoj ljekarni Opće županijske bolnice Vinkovci koji će ih izvijestiti o potrebama za lijekovima i medicinskim proizvodima, na broj telefona: 099/3700204 i 099/3700217 te na e-mail adresu:opca.bolnica.vinkovci@vu.t-com.hr", pišu iz Ministarstva koje će osigurati uvjete da bi u roku jednog dana dobili suglasnost za prihvat donacije.

Za izdavanje suglasnosti Ministarstva zdravlja donator treba ispuniti Obrazac donacije lijekova i medicinskih proizvoda koji možete pronaći OVDJE. Predmet donacije mogu biti lijekovi koji imaju odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, medicinski proizvodi ako imaju ocjenu sukladnosti te ako su označeni oznakom 'CE' i lijekovi čiji je rok valjanosti duži od 6 mjeseci. Iz Ministarstva poručuju da im se svakodnevno obraćaju organizacije, tvrtke i građani koje žele donirati lijekove i medicinske proizvode za potrebe stanovništva u poplavljenim područjima.

>>Vlada danas zasjeda u Županji! 'Nemojte prestati donirati, pomoć će trebati još mjesecima!'

>>Traži se Franjo Šoltes: Nestao nakon što je Sava probila nasip u Rajevu Selu!

Komentara 1

LA
larala
14:07 22.05.2014.

šta da i te lijekove pošaljete u bosnu i srbiju kao što šaljete i novac ....jer hrvatski državljani na poplavljenim podrucjima imaju zdravstveno i njima donacije nisu potrebne....ili ministre, uskracujete tim ljudima lijekove jer im nije prošao rok koji ste vi osmislili, nemreš danas dobiti lijek ak imaš doma još tableta za dva dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije