Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grabar kitarović:

'Ja u utrku ulazim bez ikakvih osobnih primanja'

Kolinda Grabar Kitarović,Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/13
28.10.2014.
u 15:15

– Ostavila sam respektabilnu međunarodnu karijeru i odbila nekoliko vrlo privlačnih ponuda u inozemstvu da bih se vratila u Hrvatsku – komentirala je Grabar Kitarović navode da je na neplaćenom dopustu u NATO-u

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović jutros je medijima poslala izjavu u kojoj je istaknula kako nije otišla iz NATO-a, nego je samo na neplaćenom godišnjem dopustu.

Kazala je da je riječ samo o statusu koji ima za svoju obitelj, odnosno za djecu kako bi ona mogla nastaviti školovanje u Belgiji do završetka kampanje. Isto je danas popodne ponovila i u Varaždinu.

– Ostavila sam respektabilnu međunarodnu karijeru, i u međuvremenu sam odbila nekoliko vrlo primamljivih i lukrativnih ponuda da bi se vratila u Hrvatsku i sada u Zagrebu živim isključivo od svoje ušteđevine. Za razliku od drugih kandidata, ja u predsjedničku utrku ulazim bez ikakvih osobnih primanja, bez mirovinskog, bez zdravstvenog, izuzev statusa koji imam za svoju obitelj, odnosno činjenice da djeca mogu nastaviti školovanje do završetka kampanje u Belgiji. Suprug i ja odlučili smo da će oni tamo ostati do završetka kampanje da bismo ih zaštitili od neugodnosti. Oni su u vrlo osjetljivim godinama, imaju 11 i 13 i imaju pravo na svoje djetinjstvo, a ja sam prije svega majka koja će im to omogućiti. Nažalost svih onih koji mi podmeću raznorazne priče, ja ću biti prva hrvatska predsjednica, moja će djeca se vratiti u Hrvatsku i živjet će u boljoj i prosperitetnijoj Hrvatskoj, a gospodin Josipović morat će reaktivirati svoj zamrznuti status na Pravnom fakultetu – kazala je Kolinda Grabar Kitarović dodavši kako za nju ne postoji alternativa mjestu predsjednice te da je otišla iz NATO-a. 

Na opetovano pitanje novinara ponovila je kako je riječ samo o statusu njezine obitelji i kako joj nije jasno zašto se od toga radi problem.

>>Grabar Kitarović posjetila branitelje: Vi ste moji heroji

>>'Spremna sam na sučeljavanje, ali prvo treba objaviti izbore'

Komentara 198

BR
brenamir
14:28 28.10.2014.

Milan Kujundžić je puno bolji kandidat od nje. To dokazuje iz dana u dan time što razvaljuje Josipovića. Kolinda ima slike, ali nažalost tona nema.

ME
MED
13:41 28.10.2014.

dr Kujundzic je dao odgovor na sva pitanja a Kolinda i Ivo,,,odgovaraju sa da ili ne ili trebaju komisije dati odgovor,,,, diplomatski odgovaraju iz razloga da hrvatski narod ne sazna sto misle !

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
14:01 28.10.2014.

Kolinda je promašaj-nije se snašla i vidi se da to nije za nju-djeluje kao kumica na placu-puno govori a ništa konkretno ne kaže-zalaže se za promjene a ništa nebi mijenjala, ako bi pobjedila na izborima tada bi možda i djecu dovel u domovinu i dsla otkaz u nato-u, ha ha, bolje da šuti ubuduće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije