Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.03.2015. u 12:00

Šteta što plaće zastupnika nisu dovedene u korelaciju s prosječnim plaćama. Tu bi naši bili u samom vrhu

Josip Leko, predsjednik Sabora, vjerojatno je s nemalim zadovoljstvom pogledao grafikon što ga je objavio Jutarnji list, a na kojem Hrvatska nije na samom dnu među zemljama članicama EU. Riječ je o rangiranju zemalja prema godišnjim zaradama parlamentaraca. Hrvatska na toj listi stoji sasvim solidno jer naši saborski zastupnici zarađuju godišnje u prosjeku oko 275.000 kuna, što je 10 posto više od primjerice čeških parlamentaraca ili čak dvostruko više od mađarskih kolega. Šteta što plaće zastupnika nisu dovedene u korelaciju s prosječnim plaćama. Tu bi naši bili u samom vrhu.

Šest mjeseci mu trebalo da papire odnese kat niže

Vinko Maroević, gradonačelnik Starog Grada na Hvaru, brine se o proračunu od oko šest milijuna kuna. Nije mnogo, a bit će još manje nakon što je gradska administracija pokazala rijetko viđenu aljkavost i šest mjeseci zakasnila s dostavom potrebne dokumentacije sudu. Slobodna otkriva da će tu aljkavost, premda je sud samo kat ispod gradske administracije, plaćati 800.000 kuna godišnje ili 13 posto proračuna ili 4400 kuna dnevno. Tko zna koliko bi kasnili (i plaćali) da je sud u drugoj zgradi?!

Direktora za kaznu smijenili, a za nagradu opet uhljebili

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, odlučio je smijeniti Vladimira Kristijana s čela državnog HBOR-a jer je njime izrazito nezadovoljan i za kaznu ga šalje u – državni HPB. Ovdje ne valja, ali tamo će biti sasvim OK.

Plenković osigurao milijun eura

Andrej Plenković, europarlamentarac HDZ-a, nije se priključio inicijativi kolega Jakovčića i Radoša da zaštiti interese EU na Mjesecu, ali se potrudio oko statusa radnika u Belgiji. Prema pisanju Slobodne, Plenković je uvjerio kolege iz Europskog parlamenta da osiguraju milijun eura za prilagodbu globalizaciji u belgijskoj regiji Hainaut. Plenković ističe da njegovo izvješće ima učinak na radnike koji su postali tehnološki višak u čeličanama regije Hainaut, njih 708 otpuštenih zbog zatvaranja postrojenja Dufreco i NLMK. Belgijcima će tako kapnuti milijun eura, a mi se nadamo da će se Plenković jednom pobrinuti i za hrvatske žrtve globalizacije.

>> Vlahušićeve bočice s gosparskim zrakom po 20 kn

>> Okršaj branitelja Sportska TV prenosila s Al Jazeere

Komentara 1

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:36 12.03.2015.

Pa to je logicno mi smo bogati i u nas ljudi ne kopaju po kontejnerima od smeca kao u Ceskoj pa za tako uspjesno vodjenje drzave treba nagraditi politicare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije