Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Naš stručnjak predlaže Milanoviću da ne ide u Americi na poslovne sastanke nego ravno u Disneyland

Zoran Milanović
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
16.09.2014. u 12:38

Dnevnik RTL TV objavio dijagnozu skorog vladinog izleta, s kojom se lako složiti: čisto turističko putovanje bez šanse za poslovne rezultate, jer američke kompanije znaju sve o Hrvatskoj, a vlada ništa o njima

Računalno-informatički stručnjak Lucijan Carić, potpisan kratko kao ''IT stručnjak“, sinoć je u dnevniku RTL TV u 18,30 sati rekao ono što svi mi u Hrvatskoj želimo čuti o Milanovićevu obilasku svjetskih informatičkih kompanija u Seattleu, San Franciscu i New Yorku.

Na izravno pitanje reportera hoće li premijer uspjeti nagovoriti Amerikance da otvore neki svoj pogon u Hrvatskoj, g. Carić je više puta ponovio da je to čisti science fiction. Očekivati da će veliki američki biznismeni uložiti u Hrvatsku bila bi čista znanstvena fantastika, jer oni o Hrvatskoj znaju sve, mi o njima ništa. Našem premijeru bit će dosadno na poslovnim sastancima, pa bi mu bilo bolje da ode u Disneyland – zaključio je g. Lucijan Carić.

Slobodno prepričano: hrvatski političari ne znaju čak ni to da Amerikanci znaju. U Ameriku odlaze s nerazumnim očekivanjima da Amerikanci pojma nemaju o Hrvatskoj. Milanovićeva dva ministra i njihov ''stručni tim“ sastavljen od ljudi iz raznih državnih agencija prošetat će po Americi i potrošiti državni novac. Oni dolaze iz zemlje u kojoj već i javna TV bezumno hvali hrabrost poduzetnika koji desetak godina čekaju na milost korumpirane birokracije. Prije tjedan-dva je optimistički intoniranom reportažom na Prvom programu HRT-a, nekad se to zvalo ''topla ljudska priča“, pozdravljen prvi hidroavion na relaciji Split – Hvar. Kompanija koja namjerava održavati stalne veze hrvatskih gradova s otocima čekala je 13 godina (slovima: XIII) na taj slavni početak.

Ista ta javna TV, pošto je ukinula normalni Dnevnik 3, sinoć je u odnekud poznatom Otvorenom objavila još jedno katastrofalno promoviranje otpisanih političara. Govorilo se o poplavi a ime ugroženog mjesta Žažina, voditelj Togonal i šef Hrvatskih voda Plišić izgovarali su kao Žažine. Jedno malo slovo, a tako puno govori.

Komentara 30

Avatar Idler 3
Idler 3
12:50 16.09.2014.

Za članak čista petica, bar sam se dobro nasmijal na taj naš specifični oblik crnog humora!

NE
nesanica
12:52 16.09.2014.

idi i ne vraćaj se

NI
ninja72
12:58 16.09.2014.

Za naseg premijera vrijedi ona"Neke greske su tako interesantne da ih je steta napraviti samo jednom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije