Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državna matura

Najviše najboljih maturanata iz XV. gimnazije u Zagrebu

' 11. 01. 2010.   Hrvatska, Zagreb, Jordanovac 8, XV gimnazija - MIOC matematicka gimnazija nastala 1964. godine. Cetvrti razred polazi kcer novog Hrvatskog predsjednika Lana Josipovic. Photo: Sanjin
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
17.07.2015.
u 19:32

Ukupno u Hrvatskoj 95 maturanata ima barem jedan ispit riješen sto posto, od toga 12 ih je sto posto riješilo dva testa

Kraljica ovogodišnje državne mature među srednjim školama zagrebačka je Petnaesta gimnazija čija su 43 učenika na državnoj maturi sto posto riješila jedan ili dva testa. Čak je sedam njihovih učenika dva predmeta fiziku i matematiku na A razini riješilo sto posto. Ukupno, u Hrvatskoj je 95 maturanata stopostotno riješilo barem jedan od ispita, od toga 12 ih je stopostotno riješilo dva testa, a samo jedna učenica Jelena Lončar iz zagrebačke Pete gimnazije tri je testa riješila u potpunosti. Prosječna ocjena maturanata na ovogodišnjoj državnoj maturi solidna je trojka. Ispite su polagala 36.232 pristupnika, od toga 15.539 gimnazijalaca, 17.989 učenika strukovnih škola te 4707 osoba koje su ranije završile srednju školu ili su došle iz inozemstva.

Najbolji rezultat i među obveznim predmetima maturanti su ove godine postigli iz engleskog jezika koji su u prosjeku riješili 73,1 posto, slijedi hrvatski sa 65,9 posto i matematika sa 53,5 posto. U svim obveznim predmetima gimnazijalci su postigli znatno bolji rezultat od svojih vršnjaka iz strukovnih škola.

>> Objavljeni rezultati državne mature. Najviše učenika palo etiku i informatiku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije