Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energetska obnova

Najveći interes za izmjenu stolarije 
i fasade

Mihael Zmajlović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.06.2015.
u 08:00

Do sada je odobreno sufinanciranje energetske obnove 1114 obiteljskih kuća, a ti su radovi vrijedni 83 milijuna kuna

U manje od dva mjeseca trajanja javnog poziva za program energetske obnove obiteljskih kuća u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pristigla su 3823 zahtjeva. Do sada je već odobreno sufinanciranje za 1114 kuća, a vrijednost tih radova je 83 milijuna kuna, od čega je Fond sufinancirao 55 milijuna kuna, prosječno 67%.

Od mjera koje se sufinanciraju najveći je interes za izmjenu stolarije i fasade, a prijavljuju se kuće većinom do 200 m2. Podaci su ovo o trenutačnom statusu programa energetske obnove obiteljskih kuća koje je jučer predstavio ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Najveći broj odobrenih zahtjeva u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji

– Izmjene programa Vlade koje smo napravili dale su rezultata. Građani su prepoznali koristi ovog programa obnove. Drago mi je da je 60% prijava s područja od posebne državne skrbi jer su to područja kojima su ove mjere najpotrebnije. Stoga je i prosječni iznos sufinanciranja po kući ove godine gotovo dva puta veći nego lani, čak 50.000 kuna u odnosu na 26.000 kuna prošle godine. Koristi su trostruke. Osim što je u obnovljenim kućama ugodnije boraviti, smanjuju se troškovi za energiju – poručio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni podaci o trenutačnom statusu programa energetske obnove obiteljskih kuća.

Najveći broj odobrenih zahtjeva je za kuće u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Javni poziv za sufinanciranje zatvara se 10. srpnja 2015. godine.

>>Za energetsku obnovu škola i vrtića osigurano 50 mil. kuna

>>Za obnovu fasada i krovišta virovitičkoj županiji 14,4 mlijuna kuna

Komentara 3

UI
Uvijek_iskreno
11:03 24.06.2015.

Prave se da nešto rade pred izbore, ali neće im proći!

FO
ForeignLegion1987
13:38 24.06.2015.

poslje izbora ga ceka autobus z aremetinac kao i sve njegove kolege lopove

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:49 24.06.2015.

Najveći interes trenutno vlada za micanje kukurikavaca sa vlasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije