Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dr. Miljenko Bura:

Najbolji doktori liječit će strance za – svoj račun

Miljenko Bura
Igor Kralj/PIXSELL
17.01.2015.
u 07:50

Pomoćnik ministra zdravlja, koji vodi novoosnovani Zavod za zdravstvene usluge u turizmu, posredovao je u posjetu delegacije Saudijske Arabije hrvatskom zdravstvu

Najbolji hrvatski liječnici za svoj će račun i prema tržišnim cijenama operirati i liječiti pacijente iz Saudijske Arabije, čija je delegacija jučer bila u izvidnici u KBC-u Zagreb. Kardiolog, neurolog, ortoped i psihijatar dio su tima specijalista iz Saudijske Arabije, od kojih je jedan član medicinskog tima kraljevske obitelji, drugi su vlasnici poliklinika, a pojedini rade u bolnicama europskih metropola, posebice na Otoku.

– Zdravstveni medicinski turizam područje je gdje Hrvatska može dobiti značajan smjer razvoja. Za mjesec dana očekujem povratnu informaciju od ove delegacije – rekao je dr. Miljenko Bura (lijevo na fotografiji), pomoćnik ministra zdravlja i šef novoosnovanog Zavoda za zdravstvene usluge u turizmu. Kako je objasnio dr. Bura, cijene prema kojima bi se pacijenti iz inozemstva liječili bile bi tržišne i izvan cjenika HZZO-a. Priliku za dodatan rad dobili bi najistaknutiji, ali i najproduktivniji liječnici u hrvatskom zdravstvu, no o načinu njihova konkretnog angažmana tek slijedi utvrđivanje pravila. Nedorečeno je bi li radili izvan svog radnog vremena, prema kojim kriterijima i gdje je u toj priči bolnica.

– Nuđenjem kapaciteta ne ulazimo u koliziju s onim što HZZO ugovara, a cijene ćemo odrediti prema kvaliteti, standardu, komforu. Ono što hoćemo jest urediti sustav jer je dosta jeftinog liječenja. Izlaskom Zavoda iz riznice vidjet će se tko koliko radi i ako bolnici i liječniku ostane prostora, ugovarat će zahvate i s drugim osiguravateljima, po ekonomskim cijenama – kaže dr. Bura.

>>Od gripe oboljelo 980 ljudi, doktori poručuju: morate odležati do kraja

>>Protiv HPV-a se lani cijepilo samo 8 posto djevojčica

Komentara 18

DU
Deleted user
08:06 17.01.2015.

odlicno neka se onda doktori i skoluju za svoj racun a ne da im porezni obveznici placaju fakultete i specijalizacije.

BA
babanko
09:10 17.01.2015.

Ako bolnicama i liječnicima ostane "prostora" u zemlji u kojoj se spec. pregled ceka par mjeseci..prostora ima samo ipod zemlje..a evo svaki dan i nad zemljom.. mladi odlaze ..stari umiru..pa ce biti prostora..

NV
novo vriijeme
09:04 17.01.2015.

Šta će nama zavod za zdravstveni turizam osim za uhljebljivanje Bure. kako to porezni obveznici plaćaju troškove zavoda auta i ostalo a da doktori novac uzimaju za sebe. Bura već godinama organizira skupe medjunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu a o o našem trošku nakon kojih se ništa nije dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije