Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.04.2015. u 14:00

Na Uskrsni ponedjeljak braniteljski WC-i ipak ostali u drugom planu

Na Uskrsni ponedjeljak novinare i urednike informativnih redakcija dočekuje nezahvalna suša: nema vijesti, a političari su pogasili mobitele. Bilo je zato zanimljivo pratiti kako su popunjene minutaže dnevnika, pogotovo HTV-ovog koji se proteže na cijeli sat. I doista, očito je da se državna televizija muči s preambicioznim terminom. Simpatične vijesti o fritajama od 500 ili 5000 jaja više pašu u regionalne vijesti. Na braniteljskim WC-ima nitko nije želio previše inzistirati.

Umjesto među prometnim informacijama, bura je standardno popraćena kao udarna vijest, a katedrala duha povela nas je i na slapove Krke na misu Emaus i na blagoslov traktora u Bedekovčini. I sve to – prije priloga o džihadističkom upadu u izbjeglički logor Jarmuk u Siriji i razgovora o ovoj temi s Ivanom Šimonovićem, pomoćnikom glavnog tajnika UN-a za ljudska prava. Urednici HTV-a kao da se ne mogu odlučiti što je udarna tema dana.

Dnevnik nema dinamiku, razmrvljen je, blokovi kratkih vijesti i dugih priloga nisu razgraničeni, a nakon srčanog Stipe Alfiera, koji se doima kao da će iskočiti iz ekrana, Igor Rotim činio se kao skrušeni školarac. Od jedinog političara koji je jučer stao pred tv kamere, Darka Lorencina, uglavnom se očekivalo da prebrojava prve turiste, osim na Novoj gdje ga je dočekala nabrušena Romina Knežić.

Voditeljica naravno ima pravo ispreskakati ministra, ali pitanje o nižim cijenama, kad nas sve češće biraju zbog jeftinoće, nije bilo najbolje izabrano. Dodatnim krošeom o visini pristojbe Lorencinu je dala priliku za nokaut jer Hrvatska ima najnižu turističku pristojbu u Europi.

PLUS

RTL Danas mudro je za blagdane čuvao rezultate ankete o vađenju nafte u Jadranu. Kontroverzna tema na čiju se analizu može potrošiti puno minuta.

MINUS

Priča bivše ovisnice u dokumentarcu "Put u novi život" rekla bi više o ulozi državnog projekta resocijalizacije ovisnika bez natrpanih birokratskih rečenica.

Komentara 12

Avatar airbizz
airbizz
14:19 07.04.2015.

još jedanput:mediji kroje javno mišljenje,a ne rade svoj posao-informiranje.

ĆA
ćaćaća
14:13 07.04.2015.

rušila je ona i ruse dok ovi nisu shvatili da ona voli lovicu..

SA
santos008
14:19 07.04.2015.

TV Nova sve bliza HRT-eu,skoro da nema razlike ,a kad bude predizborna kampanja ja misli da ce i prestici HRT.Da nije ovih regionalnih kanala ne bi covjek imao st vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije