Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozoravaju na opasnosti

Na Facebooku izbjeglice savjetuju kako izbjeći mine na hrvatsko-srpskoj granici

karta
Foto: Facebook screenshot
1/4
15.09.2015.
u 12:31

Članovi grupe izbjeglicama objavljuju upute kako proći kroz Hrvatsku te upozoravaju na opasnost od mina na granici sa Srbijom

Na Facebook-grupi 'Pomoć za izbjeglice u Makedoniji', više od 7300 članova objavljuje savjete i korisne informacije za sve one koji su napustili svoj dom u zemljama Bliskog istoka te bolji život traže u zapadnim europskim zemljama. Nakon zatvaranja granica i suspenzije Schengena, članovi grupe izbjeglicama objavljuju upute kako proći kroz Hrvatsku te upozoravaju na opasnost od mina na granici sa Srbijom.

– Nakon što su zapadne zemlje suspendirale schengenski režim i zatvorile granice, jedina opcija za izbjeglice koje putuju do zapadnih zemalja jest put kroz Hrvatsku. Važno je znati da se na granici Hrvatske i Srbije još uvijek nalaze mine zaostale iz rata, napisao je na Facebooku jedan član grupe te objavio kartu na kojoj je označio minski sumnjiva područja.

Podsjetimo, u ponoć su u Mađarskoj na snagu stupili novi zakoni protiv ilegalnih imigranata. Policija će sada moći pritvoriti svakoga tko pokuša prijeći ogradu od bodljikave žice na granici sa Srbijom. Ilegalni prelazak granice kazneno je djelo, kao i oštećivanje ograde, koje je kažnjivo zatvorom ili deportacijom. Trideset sudaca spremno je za suđenje potencijalnim počiniteljima.

Na graničnom prijelazu Horgoš danas je uhićena grupa od 16 izbjeglica koja je probila ogradu i ušla u Mađarsku. Njima prijeti kazna zatvora i do tri godine prema novom zakonu o državnoj granici koji se primjenjuje od ponoći.

Facebook screenshot:

Foto: Facebook screenshot

>> Izbjeglice koje Mađarska vrati na silu, neće moći ostati ni u Srbiji

Komentara 70

BJ
bijeda-jad
13:07 15.09.2015.

Granicu sa srbijom treba kao Madjari bodjikavom zicom zatvoriti. Ovi koji sada udju i ostanu po nekoj kvoti....ti isti ce traziti u skolama/vrticima ukine svinjetina zbog njihove djece i ugrozavanja vjerskih prava. Na kraju ce im Saudijci poslati novce dada sagrade dzamije a crkve ce morati da skidaju krizeve jer ce im i to da zasmeta.....a europa je luda pa ce njima i to da ugodi jer oni drze do nekih ljudskih prava. Ukratko:imacemo manja prava u svojim drzavama.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:21 15.09.2015.

Ovaj nas put možda spase te mine od najezde "izbjeglica". Pod hitno uputiti Policiju i vojsku na granicu sa Srbijom, ali i BiH. Kod tih "izbjeglica" je većinom vojno mlado sposobnih ljudi koje bi trebali biti u siriji ili gdje već. Zar nikom u ovoj državi i EU nije jasno da su među njima infiltrirani teroristi koji jedva čekaju da se sakupe na određenim njima znanim lokacijama i dižu sve u zrak. Tko će ih onda pohvatat. Tko će tada biti kriv za žrtve tog terorizma.

BO
Borivoje
13:11 15.09.2015.

zivotinje sa srbije prelaze ovamo svaki dan ilegalno, malo ovamo malo onamo, kada su tamo vele "ovamo nevalja" kada su ovamo opet isto, ne znaju ni da citaju da bi se cuvali mina,izgleda je to sve laz mine nema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije