Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedice sinoćnje nesreće

Na dionici između Splita i Gračaca putnike prevoze autobusi, a od Gračaca nastavljaju vlakom

radovi pruga
Foto: ilustracija
12.09.2014.
u 09:17

Danas, 12. rujna, u 6.55 sati za promet je otvorena dionica između kolodvora Lipovljana i Banove Jaruge na magistralnoj pruzi Dugo Selo – Novska, koja je od jučer ujutro zbog opasnosti od mjestimičnog izlijevanja rijeke Pakre

Nakon sinoćnje željezničke nesreće u kojoj je iskliznula lokomotiva vlaka što je vozio  na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Split, priopćenjem se oglasila HŽ Infrastruktura, no unatoč optužbama Sindikata strojovođa Hrvatske koji je prozvao je HŽ Infrastrukturu da nakon nesreće cijeli sat nisu propustili službe za pomoć ozlijeđenom strojovođi i putnicima koji su bili u šoku kao i da prije prolaska vlaka nisu pregledali prug, o tome se nisu očitovali.

 "Uslijed odrona stijene na kolosijek izazvane vremenskim neprilikama u Dalmaciji između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog iskliznula je lokomotiva vlaka broj 523 koji je prometovao na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Split u 19.05 sati. Zbog potrebnog saniranja pruge nakon sinoćnjeg iskliznuća lokomotive vlaka na dionici između Splita i Gračaca putnike vlakova br. 520 (Split – Zagreb) i 521 (Zagreb – Split) prevoze autobusi, a od Gračaca putnici nastavljaju putovanje vlakom. Putnike lokalnih putničkih vlakova autobusi će do daljnjega prevoziti na relaciji Perković - Split i obratno. Teretni prijevoz je u prekidu od Perkovića do Splita.

Sve nadležne službe HŽ Infrastrukture su na terenu kako bi se što prije omogućio početak sanacije oštećenoga dijela pruge.

Danas, 12. rujna, u 6.55 sati za promet je otvorena dionica između kolodvora Lipovljana i Banove Jaruge na magistralnoj pruzi Dugo Selo – Novska, koja je od jučer ujutro zbog opasnosti od mjestimičnog izlijevanja rijeke Pakre i mogućeg oštećenja kolosijeka bila zatvorena za željeznički promet. Na toj dionici vozi se usporeno", stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture. 

>> Lokomotiva zbog odrona iskočila iz tračnica. Sindikat optužuje HŽ

>> HŽ isplatio 6,5 milijuna kuna ozlijeđenima i obiteljima poginulih u Rudinama

Komentara 2

DU
Deleted user
12:52 12.09.2014.

HŽ ima super autobuse, trebali bi zapravo zanemariti prugu i putnike od Zagreba do Splita prevoziti autobusima. Prodajom tračnica bi se mogla namaknuti silna sredstva.

AA
aabbcc
11:59 12.09.2014.

Putnike lokalnih putničkih vlakova autobusi će do daljnjega prevoziti ____ Pa to i jeste razvojni cilj u cijeloj EU i radove na slici obustaviti jer stete gazdama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije