Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. 11. 2012.

Na današnji dan prije četiri godine oslobođeni su Gotovina i Markač

gotovina i markač
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/28
16.11.2016.
u 08:50

Sud je odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu

Na današnji dan prije četiri godine Žalbeno vijeće Haaškog suda donijelo je oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Tada je, naime, sud odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca. Sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti.

Generali su odmah pušteni, a u Zagrebu ih je dočekao tadašnji državni vrh, uključujući premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ivu Josipovića. Na Trgu bana Jelačića također je organiziran veliki doček, a kako je to izgledalo, pogledajte u galeriji.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

>> Ante Gotovina: Upravljanje tvrtkom ne razlikuje se toliko od upravljanja postrojbom

>> Gotovina, Markač i Čermak postali počasni građani Knina

Komentara 32

DU
Deleted user
09:58 16.11.2016.

Onaj Ante, ovaj Ante...vi stvarno znate da odaberete "moralne velicine" za obozavanje

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:13 16.11.2016.

Hrvatski Heroji!!!!!

CI
cika123
09:48 16.11.2016.

Nisu ni trebali bit u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije