Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR U PULI

Mrsić: Prosvjetari će dobiti plaće za prosinac

Mirando Mrsić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
14.10.2014.
u 16:54

Nema probijanja proračuna i ne možemo se zadužiti više nego što smo planirali za ovu godinu, kazao je Mrsić

Mirovine u Hrvatskoj su male i nema prostora za smanjenja mirovina, kazao je danas u Puli ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić odgovarajući na pitanje hoće li u rebalansu proračuna doći i do rezanja mirovina. Dodao je kako će prosvjetari dobiti plaće za prosinac, napomenuvši da će zbog toga ministar Mornar i drugi ministri morati naći uštede u svojim proračunima.

Nema probijanja proračuna i ne možemo se zadužiti više nego što smo planirali za ovu godinu, kazao je Mrsić, a na pitanje hoće li to biti moguće bez monetizacija autocesta, dodao je kako treba raspraviti o svim raspoloživim opcijama i javnost upoznati s mogućim scenarijem. Hrvatske autoceste visoko su zadužene, a sredstava za otplatu kredita bez daljnjeg zaduživanja nema, zaključio je Mrsić koji drži da u HAC-u ima previše zaposlenih, zbog čega je potrebno restrukturiranje.

Ministar Mrsić je na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održao savjetovanje o provedenim reformama u području radno-socijalnog zakonodavstva.

>> 'S Lalovcem sam načelno dogovorio rješavanje problema plaća prosvjetara'

>> Osigurali 440 milijuna kuna za prosvjetarske plaće

Komentara 1

MX
MXLCLGTG
19:47 14.10.2014.

Ko laze Mornar ili ovaj ja ipak mislim ovaj i kako je moguce da je bivsi ministar zaboravio ubaciti place za prosvjetu u 12 mjesecu ili je mislio poslati na neplaceni odmor strava kad dizaci tegova dodju za ministra i misle da su popili svu pamet ovog svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije