Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija

Mrsić: Loše je vrijeme za radnike jer se reforme lome preko leđa građana

mirando mrsić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
27.04.2016.
u 13:14

Ovo je direktni udar na radnike u Hrvatskoj, izgubit ćete posao u 55. godini i bit ćete osuđeni na socijalnu pomoć – kazao je Mrsić

Sutrašnji Dan zaštite na radu nije sretan trenutak za radnike u Hrvatskoj jer najave ovih dana nisu reforme nego mjere za stabilizaciju državnog proračuna preko leđa građana, kazao je dr. Mirando Mrsić danas na konferenciji “Zdravo radno mjesto za svaku dob” što ju je organizirao Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

–  Reforme radnog zakonodavstva su provedene i dalje ne treba ići jer bi to bilo na štetu radnika. Smanjili smo broj invalidskih mirovina i prijevremeno umirovljenje doveli do prosjeka EU. Te mjere zadovoljit će Europsku komisiju jer pokazali smo joj da su prijevremena umirovljenja potrebna u Hrvatskoj gdje samo deset posto radnika nađe novo radno mjesto ako ga izgube s 50 godina. 

– Ovo je direktni udar na radnike u Hrvatskoj, izgubit ćete  posao u 55. godini i bit ćete osuđeni na socijalnu pomoć – kazao je Mrsić i upozorio da je penalizacija veća za trogodišnje prijevremeno umirovljenje nego što je to za petogodišnje te da se opet penalizira žene, koje su i inače u nepovoljnijem položaju.

– Europskoj komisiji smo više puta rekli da to nije potrebno, ova Vlada se nije snašla ili nije htjela raspravljati s Komisijom nego joj se dodvoriti – ustvrdio je.

>> Medicina rada: Nije isto zidaru i činovniku, svi ne mogu raditi do 67.

Komentara 12

BR
brunogospod
14:33 27.04.2016.

Gle ovog koji je u svome mandatu imao 400.000 nezaposlenih, uz 250.000 onih koji su pobjegli glavom bez obzira. Bravo Mirando tebe i Opačićku treba zatvoriti u pandorinu kutiju uz dakako Marasa.

MA
mađar
16:13 27.04.2016.

Tko je ovaj gospodin ? Onaj sto je nekoliko godina blokirao povecanje mirovina za onaj bijedni postotak. Izgleda da su sredstva plasirana u razvoj pčelarstva, bar tako prema priloženoj slici izgleda.

MA
matrixxx
13:58 27.04.2016.

nelaprdaj ti si kao bolji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije