Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Vinkovcima

Mrsić: Do ljeta u Hrvatskoj ponovno manje od 300.000 nezaposlenih

Mirando Mrsić
Patrik Macek/PIXSELL
08.04.2015.
u 15:35

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je danas u Vinkovcima otvorio Sajam poslova.

- Hrvatska je očito počela zapošljavati i tu su se stvari pokrenule. Tržište rada se pokrenulo i počela su se otvarati nova radna mjesta, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji je danas u Vinkovcima otvorio Sajam poslova.

Na ovogodišnjem sajmu, osmom po redu, sudjeluje više od sedamdeset izlagača. I ovaj sajam obilježio je veliki interes građana koji su dolazili kako bi se interesirali oko mogućeg zaposlenja. Mrsić je istakao kako očekuje dobru turističku sezonu te da se bilježi 12 posto veća potražnja za radnim mjestima što je po njemu još jedan pokazatelj da Hrvatskoj ide na bolje. Ukazao je i na dobre rezultate koje je do sada polučila mjera zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

- U proteklih dvije godine, od 47.000 mladih ljudi koji su bili obuhvaćeni tom mjerom, njih 28.000 je našlo radno mjesto. Vlada je dobro pogodila i s mjerom "brutto 2" u okviru koje je u prva tri mjeseca ove godine ugovor na neodređeno vrijeme dobilo 10.500 mladih osoba. Svi će oni dakle ostati u Hrvatskoj što je nama i cilj. Želimo da mladost ove zemlje ostane raditi u Hrvatskoj i ovdje ostvari svoje životne planove i želje, rekao je Mrsić.

Dodao je kako su svi ti rezultati doveli do toga da je u Hrvatskoj trenutno puno manje nezaposlenih nego što se predviđalo. Očekuje i kako će do ljeta broj nezaposlenih u Hrvatskoj ponovno biti manji od 300.000. Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vinkovci Mario Paljušaj ukazao je na činjenicu da broj nezaposlenih osoba konstantno opada u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

- Danas je u županiji nezaposleno nešto više od 19.000 osoba. Broj nezaposlenih osoba krajem ožujka ove godine u županiji je bio manji za 500 osoba u odnosu na stanje s kraja veljače dok je na godišnjoj razini nezaposlenih manje za gotovo 4.000 osoba. Tijekom 2014. godine s popisa nezaposlenih osoba zbog zasnivanja radnog odnosa brisali smo čak 12.187 osoba što nam se još nije dogodilo. Sve brojke nas iznimno ohrabruju, rekao je Paljušaj.

>> Mrsić: Mirovinski sustav je održiv

>> Milanović: Djeca uče puno besmislica. Mrsić: Burza rada je 'malo unfriendly'

Komentara 27

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:29 08.04.2015.

Vidoviti Mrsić opet u akciji. Fuj!

PA
pacijent
16:11 08.04.2015.

nemoite racunati onih 100000 tisuca sto su otisli u inostranstvo trbuhom za kruhom velikom vecinom mladi sa familijom i djecom

BB
bblc
16:38 08.04.2015.

Miraleme imaš jedan veliki problem,Hrvati tebi ne vjeruju,a pitaj se zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije