Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U svim jedinicama

MOST nezavisnih lista najavio izlazak na izbore: Država nam je teški kronični bolesnik

MOST
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
16.04.2015.
u 14:31

Na tiskovnoj su konferenciji čelnici MOSTA pozvali sve koji žele mijenjati državu, ali i društvo nabolje da im se pridruže jer oni nude rješenje, nisu, kažu, kukavice i ne bježe od problema

MOST nezavisnih lista najavio je danas u Zagrebu izlazak na izbore u svim izbornim jedinicama. Osim idejnog tvorca Bože Petrova MOST trenutno čine i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, načelnik Tompojevaca Tomislav Panenić te načelnica Gradeca Ljubica Amrušec.

Međutim, na tiskovnoj su konferenciji čelnici MOSTA pozvali sve koji žele mijenjati državu, ali i društvo nabolje da im se pridruže jer oni nude rješenje, nisu, kažu, kukavice i ne bježe od problema. 

- Država nam je teški kronični bolesnik. A da prognoze budu gore od goreg nama rješenja nude oni koji su je do toga sustavno i temeljito doveli. Crveni i plavi. Svima je jasno da država treba potpunu promjenu. Zato u našim obraćanjima javnosti nikada nećete čuti da molimo jedan jedini glas, jedan jedini mandat, jedno jedino saborsko ili ministarsko mjesto. Mi biračima poručujemo, ako ste zadovoljni sadašnjim stanjem dajte sve glasove, svih 100 posto glasova interesnom braku s tajnim predbračnim ugovorom, "vjenčajte" do kraja HDZ i SDP! Ali ako želite stvarne, a ne kozmetičke promjene, obvežite nas s više od 50 posto jer samo tako  možete računati s promjenom i izlaskom iz labirinta krize- poručio je  Petrov. Naglasio je i da nisu nikakvi čudotvorci, a još manje nerealni čudaci koji lakovjerno nude izlaz iz krize na svakom koraku. 

Drži i kako treba mijenjati tri bitne stvari. Kao prvo naveo je promjenu katastrofalne uhljebljene i namještene goleme državne uprave. Treba, kaže, mijenjati loše, neusklađeno i kratkim interesima podešeno zakonodavstvo te dubinski mijenjati porezni sustav u kojem se cijedi zadnji novčić iz poduzetništva i džepova građana u korist kratkoročnih zakrpa u neodrživo rastrošnom proračunu. 

U MOSTU su poručili i kako će u narednim danima predstaviti i druga imena koja će im se  pridružiti kao i svoj program djelovanja

Načelnik Općine Tompojevci Tomislav Panenić istaknuo je da je Most kao okupljalište nezavisnih nadišao piramidalni, faraonski model klasičnih stranaka ili pak model nedodirljivog predsjedništva u odnosu na terenske provoditelje bez prava na mišljenje. Dodao je i kako se u Mostu ne okupljaju radi podjele mjesta na nekim izbornim listama.

- Nitko u Mostu nije zauzeo ili ispregovarao svoju poziciju, pa ni Božo Petrov nije s nama drugima pregovarao o svojem mjestu prvenstva. Most ne nastaje tako, Most ne djeluje tako, poručio je Panenić.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec poručila je pak kako njihova iskustva dolaze odozdol i govore u prilog tome da su građani, birači spremni na promjene pa i na rezove i na pružanje povjerenja ljudima s imenom i prezimenom.

- Mi ne namjeravamo nikome ništa nerealno obećavati jer nas je realnost naučila koliko može biti teška. Mi ne želimo moliti ni birače za glasove jer i njima ne želimo biti dužni- rekla je Ambrušec. 

>> Nema pregovora sa SDP-om i HDZ-om. Neki su njihovi potezi na rubu zločina prema vlastitom narodu 

>> Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov ne može prodati 'Jambin' Audi

Komentara 4

OD
otac_domovine
15:03 16.04.2015.

Božo gdje je program? Čekamo. Ali s druge strane sigurno ste bolji od HDZSDP koalicije.

PS
psycho69
16:13 16.04.2015.

zapravo bozo lave plan ti i netreba(posto oni svakom planu nadju manu)imas moj glas u svakom slucaju..malo dijete zna izlaz iz krize..samo nam trebaju posteni ljudi...nista vise u svakom slucaju ti znas da moramo sami tiskati kune i to nee u obliku duga..sretno :)

SS
sam_svoj_i_niciji
23:35 16.04.2015.

konačno netko sa zdravim pristupom politici! nije nama potrebno nikakvo čudo, nego odgovorno upravljanje zemljom, a to je ova ekipa u zadnje dvije godine dokazala! trgni se hrvatski narode, nemoj još jednu priliku propustiti!! nadam se samo da će im liste biti popunjene stručnim i poštenim ljudima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije