Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o sportu

'Most neće dozvoliti farsu koja je od nogometa učinila biznis jedne obitelji'

Ivan Kovačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.02.2016.
u 09:37

"Vratit ćemo sport onima koji žive za njega i nećemo dopustiti da ga i dalje privatiziraju osobe koje su sinonim za skandale i nezakonitosti", izjavio je Ivan Kovačić

Most nezavisnih lista poslao je priopćenje u kojem je napisao da podržavaju izmijenjeni Zakon o sportu. 

Priopćenje Mosta prenosimo u cijelosti: 

"Nakon što je prošao rok od šest mjeseci koji su klubovi i sportski savezi imali za prilagodbu izmijenjenom Zakonu o sportu, od danas se počinju primjenjivati članci za koje smatramo da su dobar put ka ispravljanju neodržive situacije u nekim hrvatskim sportovima.

Most nezavisnih lista duže se vrijeme zalaže za to da miješanje politike u sport ne smije biti u funkciji krajnje dvojbenih interesa pojedinaca i skupina. Država treba brinuti isključivo o ostvarivanju preduvjeta da sport bude transparentna djelatnost usklađena sa zakonom i lišena skandala.

Sport mora biti primjer fer i poštenog natjecanja u kojem uživaju i oni koji se njime bave i oni koji u njemu uživaju kao gledatelji. Trenutačno je hrvatski sport, a posebno nogomet, miljama udaljen od toga. Hrvatski građani zaslužili su da im, kada je već nemoguće preko noći ostvariti bolji standard, barem omogućimo da uživaju u sportu po kojem je Hrvatska oduvijek bila poznata.

Most neće dozvoliti farsu koja je od nogometa učinila biznis jedne obitelji i umjesto stadiona punila Uskokove optužnice, stupce crne kronike i rubrike sa skandalima. Nogomet, kao i drugi sportovi, moraju se prije svega igrati radi navijača, a ako ih se već predstavlja kao poslovnu djelatnost, onda pravila moraju biti jasna, a obveze klubova i saveza transparentne i strogo kontrolirane.

'Nogomet je u Hrvatskoj više od sporta. Klubovi su bili dio nacionalnog identiteta u olovnim vremenima, na stadionima se govorilo ono što se drugdje nije smjelo, nogomet je bio ponos, radost i emancipacija naše države, sve ono što posljednjih godina nije. Most će ustrajati na zahtjevima za konkretnim promjenama i držati se svega što smo biračima obećali. Vratit ćemo sport onima koji žive za njega i nećemo dopustiti da ga i dalje privatiziraju osobe koje su sinonim za skandale i nezakonitosti', izjavio je Ivan Kovačić, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista", izvijestili su iz Mosta. 

>>Prijavit ćemo HNS inspekciji jer od 9. veljače djeluju izvan zakona!

>>Zakon o sportu mora se povući, FIFA i UEFA stali na stranu HNS-a!

Komentara 91

MA
mađar
10:30 09.02.2016.

ne mogu dokučiti kud ova kalic8ja vodi. Petnaestak ljudi ucjenjuje golemu vecinu. Stalno namecu svoje bezvezne zahtjeve s napomenom da ce istupiti ako n8je po njihovom. Tako ne može ici u nedogled. Čudim se Domoljubnoj kaliciji sto pristaje na svava ta laprdanja. Jednostavno ih otpilite i idemo na nove izbore, a oni neka idu na pecanje. Koji Petrov i desetak ostalih imaju pravo ignorirati sve što suprotna strana predloži. Misl8m da je bilo dosta njihovih kakanja i ih treba im jednostavno dati do znanja da njihove guze ne ce grijati saborske klupe ako dodje do novih izbora, a i tekuci računi bit ce znatno nepovoljniji. Bolje i tako pa što dragi bog odluci i svijest našeg napacenog hrvatskog naroda.

SA
sanjaaa0801
10:02 09.02.2016.

Vi iz Mosta ste si uzeli za pravo da o svemu lamentirate iako znanjanemate... Bez te obitelji o kojoj govorite Dinamo nikada ne bi imao ovakav uspjeh i to je cinjenica! A vi pocnite konacno nesto i raditi, a ne samo prodavati maglu..Mjesec dana niste sposobni izabrati zamjenike ministara i opstruirate svaku odluku Domoljub.koalicije. Tko ste vi u stvari???

NE
neos
10:23 09.02.2016.

Bilo bi lijepo da se objave ti prijedlozi zakona, e da svi vidimo o čemu se radi. Ovako parcijalno dijeliti ljude na za i protiv Mamića je opet mi ili oni. U svakom slučaju politika se ne smije miješati u sport. A mogućnost da se netko silno obogati na sportu treba silovito potencirati i to je jedini put koji omogućava da nam sport ostane strateški izvozni proizvod. Zašto se i ti i ja ne bi obogatili na sportu ako smo sposobni ? Druga je stvar porezni zakon. Sport je jedno. Porez je drugo. Sport je privatni. Porez je državni. Osigurati da taj novac od sporta ostane u RH je nešto treće i to može biti od općeg interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije