Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.02.2015. u 12:00

Zato „ima novca“ za razne radne sporove koje će Ministarstvo sigurno izgubiti pa je za tu namjenu rezerviralo silne milijune

Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, pri sastavljanju proračuna predvidio je ove godine isplatiti 3,2 milijuna kuna za sudske presude koje će tek izgubiti. Isti iznos planiran je i za 2016. i 2017. pa proizlazi da se unaprijed pomirio kako će izgubiti gotovo deset milijuna kuna. Za taj novac, po računici Slobodne, mogli bi zaposliti svake godine 100 asistenata u nastavi za koje ove godine „nije bilo novca“. Zato „ima novca“ za razne radne sporove koje će Ministarstvo sigurno izgubiti pa je za tu namjenu rezerviralo silne milijune.

Rusi su imali Potemkinova sela, a mi Buzolićeve pošte

Juraj Buzolić, bivši šef splitskoga TKC-a, oslobođen je na sudu sumnji da je bivšu tvrtku oštetio za 18 milijuna kuna pa je Slobodna tim povodom obišla neke od spomenika Buzolićeve nevinosti, poštanske urede koje je gradio gdje god je mogao. Primjerice, u Ježeviću nova zgrada pošte stoji prazna već 20 godina, a nikad nije ni otvorena jer nema za koga. Isti je slučaj s novom poštom u selu Vilani ili poštom u Gornjim Maovicama. Rusi su imali Potemkinova sela, a mi imamo Buzolićeve pošte.

Josipović još nema budući ured bivšeg predsjednika

Ivo Josipović, predsjednik RH, toliko se angažirao oko preseljenja u Visoku da je posve smetnuo s uma pronalaženje prostora za svoj budući ured. Ili misli prihvatiti ponudu Stjepana Mesića koji mu velikodušno nudi „jednu sobicu“.

Tuže Vladu da službenicima slabo čiste pisoare

Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, požalio se Vladi Republike Hrvatske zbog diskriminacije koju vidi u nejednakom intenzitetu čišćenja zahoda ispostava Porezne uprave. Premda inspekcija zaštite na radu nije pronašla ništa zabrinjavajuće, sindikat od Vlade traži da im objasni zašto se neki zahodi čiste pet puta tjedno, a drugi samo tri puta tjedno. Kuhar precizira da ne traži „zapuh cvjetnog bukea osvježivača prostora ili lounge glazbu dok vrši nuždu za vrijeme službe“, već dnevnu dezinfekciju pisoara. Dok čeka odgovor, podsjećamo da su Vladine Narodne novine počele proizvoditi peteroslojni WC papir od eukaliptusa. Službenicima za utjehu.

>> Ministar nije nadležan pa HDZ daje poduku djeci

Komentara 2

BO
boreabo
13:08 04.02.2015.

A i novinar se razumije u planiranje troškova ! Malo se raspitajte kako se radi proračun pa će vam neke stvari biti jasnije ...

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
12:11 04.02.2015.

bravo, ovo se zove stručnost i dobro planiranje. sva sreća da svi građani Hrvatske imaju također ovakvu mogućnost i slobodu u planiranju svojih kućnih budžeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije