Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Mornar: Ovdje ne treba ministar nego stečajni upravitelj

Naslovnica 11.11
Foto: VL
11.11.2014.
u 00:01

Mornar je jedini ministar iz Milanovićeve vlade koji je odbio provesti naredbu ministra financija da do ponedjeljka rashode proračuna smanje za približno tri milijarde kuna

– Za tu raditi ne treba ministar. Za to treba stečajni upravitelj, a ja nikada nisam mislio da ću to biti – poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar ogorčen što i njegovo ministarstvo mora skresati svoj proračun za čak tri posto, odnosno 300 milijuna kuna.

Mornar je jedini ministar iz Milanovićeve vlade koji je odbio provesti naredbu ministra financija da do ponedjeljka rashode proračuna smanje za približno tri milijarde kuna u odnosu na ovogodišnje. Lalovac hoće nadoknaditi ovogodišnje probijanje deficita pa je od Milanovića dobio zeleno svjetlo za rezove i spuštanje manjka u državnoj blagajni na približno 12 milijardi kuna, odnosno 4 posto, što “nije daleko ispod onog što traži Bruxelles”.

Na čemu i koliko će uštedjeti ostali ministri pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka

Foto: VLm

Komentara 13

Avatar abakus
abakus
21:22 10.11.2014.

Zanimljivo. A novaca ima za primanje privatnog "sveučilišta" Sjever (Koprivnica) na državne jasle - što je upravo ovih dana najavio Milanović? Eto i čuda se događaju kad je u pitanju hitno zbrinjavanje sdp-hns kadra...

Avatar stomih
stomih
21:27 10.11.2014.

Pa jel ima kraja ovom ludilu?!..... Razlika izmedju Titanika i ove vlade je da je Titanik bar kratko bio na površink.. Ovi nikako !

MA
margaritas
21:13 10.11.2014.

Kolinda juris na Pantovcak a onda velika metla i ciscenje ekipe koju su uhljebili Stipe Mesic i Ivo Josipovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije