Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filozofski fakultet brani ministra

'Mjesecima se nastoji obezvrijediti integritet ministra Pave Barišića'

Pavo Barišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
05.02.2017.
u 14:55

Zamolba da se potpiše pismo potpore poslana je i drugim fakultetima. Jedni su potpisali, drugi negoduju

Pismo potpore ministru Pavi Barišiću uskoro će stići iz Osijeka na adrese premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Bože Petrova. Inicijativu je pokrenuo Filozofski fakultet u Osijeku, na čelu s dekanicom Loretanom Farkaš. Zamolba dekanima, profesorima i studentima da potpišu pismo odaslana je i drugim fakultetima. Reagirali su na to pojedini profesori, smatrajući to “pritiskom na autonomiju”. Usto, stava su i kako se na fakultetima ne bi trebalo politički djelovati.

A s Filozofskog su fakulteta u obranu ministra Barišića stali jer se, kako navode, “mjesecima nastoji u medijskim natpisima obezvrijediti njegov moralno, znanstveno-istraživački te nastavnički integritet”. Profesor Barišić, inače, predavao je na Sveučilištu u Osijeku od 2004. do 2015.

– U tih deset godina nastavnici i studenti uvidjeli su njegove osobine. Nastavničkim obvezama redovito je pristupao odgovorno i predano, pri čemu je studentima pružio brojna znanja te im bio jedan od omiljenih profesora – stoji u tom pismu vrhu vlasti. Kao voditelj Operativnog stožera za Bolonju, dodaju, “presudno je utjecao na modernizaciju studija i nastavnih procesa na Sveučilištu u Osijeku”.

– Odlučno se suprotstavljamo tome da područje znanosti i obrazovanja bude predmetom ideološke i političke borbe – zaključuje su u pismu. Potpisi su skupljani do četvrtka.

– Meni se osobno nitko nije javio s negativnim komentarima ili upitima. Naprotiv, zovu me kolege i izražavaju potporu – kazala nam je dekanica Loretana Farkaš. Ona ne pripada, nastavila je, “nikakvim političkim ni interesnim grupacijama” pa taj potez ne smatra političkim djelovanjem.

>>Mesić: Imamo i mi artiljerije. Bauk citirao Končara: Ako pucate, pucajte u prsa!

Komentara 19

MI
Mimizo
17:00 05.02.2017.

zna se šta je pozadina svega a to je napad partije na vladu uzalud vam trud svirači

GU
gustirna
17:57 05.02.2017.

Ne branim barisica ali zasto sljedbenici genocidne koljacke komunisticke partije nikada nisu napravili komisiju zbog nezavrsene gimnazije drugarice pusic..ili doktorata partijskog druga jovanovica...znaci ovo je komunisticki progon neistomisljenika preko svojih institucija i medija...

GU
gustirna
18:05 05.02.2017.

Vec se davno znade o takozvanom doktoratu druga goldstaina...cak je to u knjigama zapisano ,skupa sa tekstom kako ga je genocidno koljacka komunisticka partija zaposlila na filozofskom...ali bratija koja progoni barisica nikako da istrazi svoga ljubitelja koljaca tita...i zasto nije izbacen sa filozofskog gdje je zaposlen kriminalnom diktaturom partije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije