Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač:

'Voljeli bismo da HSS ostane s nama kao i do sada, to je prirodno i normalno'

kk
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
07.07.2016.
u 09:38

Na pitanje o eventualnoj koaliciji HSS-a i SDP-a Kovač je rekao da o tome odluku mogu donijeti samo stranačka tijela HSS-a i kako će je respektirati

Ministar vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Miro Kovač (HDZ) sinoć je u Dnevniku 3 HTV-a rekao da bi u HDZ-u voljeli da HSS ostane s njima u koaliciji uoči parlamentarnih izbora.

Na pitanje o eventualnoj koaliciji HSS-a i SDP-a Kovač je rekao da o tome odluku mogu donijeti samo stranačka tijela HSS-a i kako će je respektirati. 

– Naravno da bismo voljeli da ostanu s nama kao i do sada, to je prirodno i normalno – dodao je Kovač.

HSS, koji je na prošlim izborima bio dio HDZ-om predvođene Domoljubne koalicije, nakon dolaska Kreše Beljaka na čelo stranke odmaknuo se od HDZ-a pa se govori o tome da će SDP i HSS ići zajedno na iduće izbore. S time se ne slaže dio HSS-ovaca, među kojima je i europarlamentarka Marijana Petir. Ona je prekjučer izjavila da joj je koalicija sa SDP-om neprihvatljiva, između ostalog i zato što te dvije stranke baštine, po njoj, bitno drukčiji sustav vrijednosti.

>> 'Sigurna sam da bi članstvo HSS-a najradije odabralo opciju samostalnog izlaska na izbore'

Ključne riječi

Komentara 9

LE
LeonardS
10:07 07.07.2016.

Ja još ne razumijem što taj Beljak znači u politici,ne vidim ni njegovo članstvo da nešto iskazuje ali je svaki dan u tisku, to netko masno plača, Beljak sigurno neće raditi postizbornu koaliciju jer sigurno neće preči prag, dakle prestani te forsirati čovjeka čiji legimitet upitan!

TP
trias politica
10:16 07.07.2016.

HS"Stranka" i SD"Partija" su dvije suprotne stvari i to načelno ne može ići zajedno.

JA
jaxjones123
11:37 07.07.2016.

sa kovačom ni rođena mater ne bi koalirala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije