Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-OV MINISTAR

Kovač: Politička previranja su normalna u demokraciji

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
07.06.2016.
u 18:31

"To je u demokraciji poznato, nismo izoliran slučaj i ta se pitanja rješavaju u hodu"

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač rekao je danas u Zagrebu da su politička previranja u Hrvatskoj normalna za demokraciju i očekuje da će se kriza vlade riješiti "u hodu".

U govoru diplomatskom zboru u povodu Dana hrvatske diplomacije, Kovač je istaknuo da je Hrvatska od stjecanja neovisnosti prije 25 godina "ustala iz pepela" i na putu je gospodarskog oporavka, ali da uspjehe zasjenjuje trenutna kriza Vlade.

– Ali kad već imamo gospodarski rast, mora biti nešto drugo, imamo politička previranja – rekao je Kovač na primanju za strane veleposlanike u svom ministarstvu.

– To je u demokraciji poznato, nismo izoliran slučaj i ta se pitanja rješavaju u hodu – dodao je ministar iz redova većeg koalicijskog partnera HDZ-a koji je u sukobu s tehnokratskim premijerom i manjim partnerom Mostom.

Šef hrvatske diplomacije ističe da su prioriteti vlade Hrvatska kao otvorena zemlja u kojoj građani žive kvalitetno, a u neposrednom okruženju želi biti konstruktivan partner i graditi prijateljske odnose sa susjedima.

– U četiri i pol mjeseca promijenili smo odnos sa susjedima, smanjile su se tenzije, nema više verbalnih duela, a kad dođe neka salva prema Hrvatskoj, mi se ne uzbuđujemo, to rješavamo dijalogom i preferiramo tihu diplomaciju – istaknuo je Kovač.

Po njegovim riječima, zemlje na jugoistoku Europe mogu očekivati da će ih Zagreb podupirati na njihovu europskom putu i u procesu prilagodbe europskim standardima. – Naša je želja da svi idu povećanom brzinom u europsku i prema mogućnosti euroatlantsku obitelj – rekao je Kovač.

Ponovio je da Hrvatska podupire članstvo BiH u EU i Crne Gore u NATO-u te želi da i Makedonija, koja je suočena s političkom krizom, bude nagrađena za napore na planu integracija u EU.

– Želimo i da susjedi u Srbiji napreduju prema članstvu u EU sukladno svojim postignućima i europskim kriterijima – istaknuo je Kovač koji je već nekoliko puta isticao da Zagreb ne blokira pristupne pregovore Beograda s Bruxellesom, nego samo ustraje na ispunjavanju kriterija za članstvo.

Ključne riječi

Komentara 13

JO
jozomali
19:06 07.06.2016.

Tko ne čuje "domoljubno" srce kako kuca taj mora biti da je udbaš, srb.en.nda,jugosloven, i izdajnik. A TK-ovo srce je pojačano kucalo kad je dobijao euriće iz MOL-a!

RM
rmd3
19:17 07.06.2016.

Tebi je i v eleizdaja Hrvatskih interesa,te pljacka svog naroda normalna u demokraciji.Konzultiraj se sa konzultanticom nek ti i frizuru napravi.

AM
AMD------------------------
18:54 07.06.2016.

gospodine Kovac, karamarko nije hdz! hdz nije hrvatska ! to nije preslagivanje vlade ,to je ?uglavnom nista dobro za gradjane . i jos jedno berliner Zeitung vas je opisao perfektno-pogodio u sridu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije