Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.05.2015. u 12:00

Ideja je dostojna neprežaljenog prijatelja Mirele Holy Radimira Čačića

Racionalizacija državne uprave

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, na postojećih četrdesetak državnih agencija s oko šest tisuća djelatnika nakalemila bi još jednu novu. Agencija koja nedostaje zvala bi se HagID, a bavila bi se strategijom razvitka, analizom kretanja i poticanjem razvitka IT sektora. Kao i obično, osnivanje nove agencije obrazlaže se „racionalizacijom", kako je objasnila Holy za tportal. Ideja je dostojna neprežaljenog prijatelja Mirele Holy Radimira Čačića koji je nakon dolaska na vlast osnovao, među ostalim, Agenciju za investicije i konkurentnost. A nigdje ni investicija, ni konkurentnosti, ni racionalnosti.

Mala zemlja za velike preokrete

Najveći dužnik Porezne traži 200 milijuna kuna

Boris Lalovac, ministar financija, mogao bi se susresti s proračunskom rupom većom od 200 milijuna kuna ako Mirko Rapić iz Šibenika dobije sve sudske sporove koje je pokrenuo s državom. Rapić je poznat kao najveći dužnik državi među „fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost", s dugom od 52 milijuna kuna. Tvrdi da nije dužan i sudski istjeruje pravdu, a sud mu za sada daje za pravo pa, prema pisanju Slobodne, može doći do preokreta u kojem će Rapić od države potraživati čak 200 milijuna kuna. Mala zemlja za velike preokrete, u kojoj zatvorenici postaju predsjednici, premijer postaje zatvorenik, pa može i najveći dužnik postati bogataš.

Pojačanje

Šeks zaradio prvu dnevnicu na novoj funkciji

Vladimir Šeks, savjetnik predsjednice RH, govoreći na Hrvatskom radiju elaborirao je zašto predsjednica nedvojbeno upravlja vojskom. Time je na novoj funkciji zaradio prvu, ali nikako ne i posljednju dnevnicu.

Kiseli posao

Zavrtio ideju s krastavcima pa propao zbog sporog suda

Žarko Koričan, umirovljenik iz Zagreba, nakon dugih 17 godina sudovanja izgubio je spor kojim je pokušao naplatiti 3264 staklenke kiselih krastavaca. Koričan je davne 1996. imao nešto novca viška i zavrtio ideju da u Mađarskoj kupi kamion kiselih krastavaca. Robu je platio i isporučio tvrtki Eko Kem koja mu nikad nije isplatila krastavce pa je, piše Jutarnji, 1998. pokrenuo sudski postupak. Uzalud, jer je od tada preminuo dužnik, a tvrtka se ugasila. Pa ti budi poduzetnik uz tako ažurno sudstvo.

>>Josipović ima autorska prava na vraćanje novca stranci

>>Ništa od novog početka za 60.000 najavljenih dužnika

Komentara 3

UI
Uvijek_iskreno
12:22 13.05.2015.

Samo bi agencije, kao i zoki...samo da možete ljenčarit...nikad ništa od ovakvih...

Avatar mirica19
mirica19
12:27 13.05.2015.

I ova je krenula u preizbornu kampanju...Samo Milanović potrčko, ništa drugo.

DU
Deleted user
22:36 13.05.2015.

da sta be je ko ćon, uk al ćon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije